MS'in yama açıklaması Mac'çileri çok kızdırdı

Microsoft'un bir güvenlik açığı ile ilgili yaptığı açıklamalar Mac kullanıcılarını çok kızdırdı...

MS, Mac'çileri kızdırdı!

Bildiğinzi gibi Microsoft, yakın zamanda uzun süreden beri bilinen ve PowerPoint programını etkileyen bir güvenlik açığını kapatacağını duyurmuştu. Fakat bu esnada yaptığı bir açıklama Macintosh kullanıcılarını kızdırdı. Microsoft aynı PowerPoint açığının bulunduğu Macintosh sürümlerini ancak Haziran ayında kapatacağını söyledi. Mac'çileri kızdıran ise kendi sistemlerindeki aynı sorunun geç yamanacak olması değil, bu esnada Microsoft'un güvenlik açığının detaylarını da yayınlamış olması.

Başta bu konuya en çok tepki gösteren Swa Frantzen olmak üzere pek çok güvenlik uzmanı Microsoft'un güvenlik açığının detaylarını açıklayarak, henüz açığın kapatılmamış olduğu sistemleri tehlikeye attığını iddia ediyorlar. Frantzen, Microsoft'un yama hakkındaki açıklamalarını okuyarak orta seviye bir hacker'ın Mac sistemlerindeki PowerPoint açığını kullanabileceğini söylüyor.

Frantzen'in kendi sitesinde yaptığı bir oylamaya katılan kullanıcıların %46,6'sı Microsoft bu konuda sorumsuzca davrandığını düşünüyorlar. Katılımcıların %13,5'i ise bu konuda Microsoft'un herhangi bir hatası bulunmadığı yönünde görüş bildirdiler.

Okuyucu Yorumları