Mart yamaları belli oldu: Kaç yama geliyor?

Microsoft'un Mart yamaları belli oldu: Bu kez kapatılan açıklar değil, kapatılmayanlar konuşuluyor!

Mart yamaları belli oldu!

Microsoft, her ayın ikinci Salı günü periyodik güncelleştirmelerini yayınlamayı sürdürüyor. Bu ay da durum farklı değil. Microsoft, Windows'taki farklı güvenlik açıklarını kapatmak için üç ayrı güvenlik paketi hazırladı ve yayınlamak için Salı gününü bekliyor.

Bu yama paketinin en önemli parçası, hemen hemen tüm Windows sürümlerini etkileyen önemli bir güvenlik açığını kapatıyor ve kritik olarak etiketlenmiş. Bu açık, art niyetli kullanıcıların kurbanın bilgisayarına zararlı yazılımlar yüklemesini mümkün kılıyordu.

Diğer iki yama bu kadar ciddi sorunlara çözüm getirmiyor ama yine de sistem güvenliği açısından önem taşıyorlar. Ayrıca diğer iki yama Xp ve Vista işletim sistemleri dışındaki Windows sürümlerini ilgilendirdiği için, kullanıcıların daha ufak bir kısmının sorunlarına çözüm olacak.

Fakat bu yama paketindeki en büyük sorun, çok daha ciddi bir sorunun hala giderilmiyor olması. Bundan birkaç hafta önce ortaya çıkan Excel açığının, hacker'lar tarafından son zamanlarda sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Fakat ne yazık ki Mart güncellemeleri Excel kullanıcılarının bu sorununu gideremeyecek.

Okuyucu Yorumları