Microsoft Vista ile nerede yanlış yaptı?

Ortaya çıkan e-postalar, MS'in Vista ile yaşayacağı sorunları 3 yıl önce tahmin ettiğini gösteriyor.

Vista nerede yanlış yaptı?

Microsoft'un yüzü Vista ile bir türlü gülemiyor. Satışlar hala istenilen seviyede değil. Diğer yandan Vista Capable ile ilgili davalar devam ediyor!. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Macintosh'ın Mac OS işletim sisteminin Vista ile benzerlikleri ve üstünlükleri olduğu iddiası Microsoft'un iyice canı sıkmaya başladı.

Vista Capable davalarında ortaya çıkan e-postalar, Microsoft'un, daha 2005 yılında Vista ile ilgili yanlış politika izlediğini ortaya koyuyor. O dönemde bazı bilişim yazarları, Mac'in piyasaya çıkmış olan Tiger işletim sistemini zaten Vista ile karşılaştırıyordu. Wall Street Journal'dan Walt Mossberg; bir yazısında "Eğer bir Macintosh'a sahipseniz Vista için endişelenmenize gerek yok. Tiger XP'den çok daha güvenli ve Vista için vaadedilen hemen hemen tüm özelliklere sahip." diye yazmıştı. Bunun anlamı, "Vista'yı bırakın, bir Macintosh alın"dan başka bir şey değildi.

Düşündürücü bir e-posta yorumu

Düşündürücü bir e-posta yorumu

O dönemlerde bu yazılardan biri Microsoft ofislerinde bir e-posta olarak dolaşmış ve en sonunda Microsoft'un üretim müdürü olan Richard Russel'ın da eline geçmiş. Russel'ın yine e-posta yoluyla verdiği cevap ise ; "Bu yazıdan da anladığım kadarıyla, Vista'nın değerini kamuoyuna yeteri kadar aktaramadık" olmuş.

CHIP Online yorumu:
Aradan 3 yıl geçti ama Vista'nın ne kadar başarılı olduğu halen tartışılıyor. Görünüşe göre son 3 yıldır Vista'nın değerini aktarmadaki sorunlar aynen devam ediyor...

Microsoft belki de en büyük hatayı, Vista'nın getirdiği yenilikleri tam anlamıyla anlatamayarak yaptı. Piyasaya sürülen hemen hemen her yeni Windows'un ilgi ile karşılanması, Microsoft'u Vista için de aynı durumun söz konusu olacağı yönünde yanılmasına neden olmuş olabilir. Eğer şirket doğru stratejileri izleyebilseydi, belki bugün tüm bu tartışmaların onda biri bile yaşanmayacaktı... Sonuçta sıradan bir bilgisayar kullanıcısının basında okuduğu yorumlardan ne kadar etkilenebildiğini asla unutmamak gerekiyor...

Okuyucu Yorumları