Microsoft'tan Win7 için sıkı fiyat politikası

Microsoft Win7'nin fiyatı konusunda ser verip sır vermiyor. Ama sızan bir ileti Win7 bakın ne diyor

Win 7 Yükseltme fiyatları

Microsoft daha önce Haziran ortasından Windows 7'nin çıkış tarihi olan 22 Ekim'e kadar geçen sürede yeni bir Vista'lı bilgisayar alan kullanıcılara ücretsiz Windows 7 yükseltme sürümü sağlayacağını üreticiler ve satış mağazaları aracılığı ile duyurmuştu. Yeni gelen haberler ise diğer Vista kullanıcılarınıniçin Windows 7 yükseltme sürümlerinin fiyatları ilgili.

Ünlü Amerikan Best Buy alışveriş mağazaları zincirinden sızan bir mesajda mağazanın Windows 7'nin çıkış tarihinden önce, yani 26 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Windows 7 yükseltme sürümlerini ekspres yükseltme adıyla satmayı planladığı yazıyordu. Yeni söylentiler ise bunun sadece Best Buy mağazalarına özel değil, bütün Vista kullanıcıları için geçerli olduğu yönünde.

Best Buy'dan sızan mesajda Windows 7 Home Premium yükseltme sürümünün fiyatı 49,99$, Professional yükseltme sürümünün ise 99.99$'dan satılacağı belirtiliyor. Microsoft'un bu düşük fiyat politikasında rakibi Apple'ın, Snow Leopard işletim sistemini eski Leopard kullanıcılarına 29$ karşılığında sağlayacağını açıklamasının da etkisi olduğu kesin.

Bu yükseltme işleminin nasıl olacağı, eski Vista DVD'lerine ihtiyaç olup olmayacağı, kutulu ürünleri de kapsayıp kapsamayacağı veya diğer mağazalarda da uygulanıp uygulanmayacağı belirsiz. Microsoft'un da bu konuda bir açıklaması yok. Şimdilik söylentilerle yetinmek zorundayız. Bir gerçek var ki o da bu fiyatların ülkemize geldiğinde her zaman olduğu gibi biraz daha yükseleceği.

Okuyucu Yorumları