Midori: MS, Windows varisi üzerinde çalışıyor

Windows 7 üzerine tartışmalar sürerken, Microsoft Windows varisinin ilk adımlarını attı bile.

Windows varisi "Midori"

Windows çok fazla şişti ve hareketli tarihinin yüklerini üzerinde taşıyor. Bu eleştiriyi sadece Gartner analistleri yapmamıştı. Şimdiyse Microsoft'un, geliştirme laboratuarlarında çoktan beridir bir Windows alternatifi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Mary-Jo Foley'in "Microsoft 2.0" adlı kitabında da yazdığı gibi geliştiriciler Midori isminde bir proje üzerinde çalışıyorlar. Projenin Windows'u temel almayan, tamamen yeni bir işletim sistemi üzerinde olduğu söyleniyor. Midori yeni bir başlangıç olacak ve eski standartlarla uyumluluğu dikkate almayacak. Bunu yerine çok daha "zayıf" olacak ve verimli bir biçimde çalışacak.

Foley'e göre Midori şu an çok erken bir geliştirme seviyesinde bulunuyor. Dedikodulara göre Microsoft'un yaklaşık iki buçuk sene önce duyurduğu ve sadece araştırma amaçlı kullanılacak işletim sistemi Singularity'ye nazaran Midori, bir gün gerçekten yayımlanacak.

Midori ile ilgili bir ipucu Microsoft'un araştırma laboratuarlarından çıkma bir PowerPoint sunumunda da var. Sunumda Singularity ve Midori, programlama hatalarını bulan CHESS aracı ile beraber anılıyor.

Okuyucu Yorumları