Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun

Google'ın Chrome ile web tarayıcısı pazarına girecek olması Mozilla cephesinde büyük yankı buldu.

Mozilla'dan Chrome yorumu

Google internetin her alanına el atmaya devam ediyor. Bunun son örneği de ilgili haberimizden okuduğunuz üzere Google'ın Chrome ile web tarayıcısı (browser) pazarına girecek olması.

Yazılım dünyasında büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından kullanıcıların merakla beklediği Google Chrome, rakip web tarayıcılarında da heyecan yarattı. Google'ın Chrome açıklamasından hemen sonra Google'ın browser atağıyla ilgili açıklama yapma gereği hisseden Mozilla'nın patronu Tristan Nitot, bu konuda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Google tüm servislerini web tarayıcısı üzerinden kullanıcılarına ulaştırıyor ve bilindiği üzere tarayıcı pazarının büyük bir kısmı Microsoft'un Internet Explorer'ının elinde bulunuyor. Google, Chrome web tarayıcısıyla aslında Microsoft'un IE'sini aradan çıkararak servislerini kendi eliyle kullanıcılarına ulaştırmak istiyor." diyen Mozilla'nın patronu Nitot, açıklamasına şu şekilde devam etti: "En dişli rakibi olan Microsoft'un elinden büyük bir kozu almak niyetinde olan Google, Chrome ile bunu başaracağına inanıyor. Firefox 3 şimdilik hızlı bir büyüme oranı yakaladıysa da henüz Internet Explorer'ın üzerinde çok da bir etkisi yok. Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girecek olması aslında açık kaynaklı yazılımların da daha ileri bir noktaya gitmesini sağlayacak."

Firefox, Chrome'dan etkilenir mi?

Firefox, Chrome'dan etkilenir mi?

Google'ın Firefox'tan yana bir derdi olmadığını ifade eden Nitot, Internet Explorer'ın ise Google'ın servislerinden yararlanmak isteyen kullanıcıların performans ve kullanım konusunda bazı sıkıntıların olduğunu düşünüyor.

CHIP Online Yorumu:
Mozilla'dan yapılan açıklamaya bakıldığında Mozilla'nın Google'ın Chrome yazılımını bir rakip olarak görmekten öte desteklediğini görüyoruz. Bunun yanında Internet Explorer'a karşı açık kaynak kodlu bir yazılım olan Chrome'un çıkacak olması da yine Mozilla'nın keyfini yerine getiren bir diğer gelişme. Ancak Mozilla'nın bir noktayı atladığını sanıyoruz; zira Chrome'un web tarayıcı pazarına girecek olması sadece Microsoft'un değil, Chrom'un diğer rakipleri Mozilla ve Opera'nın da aleyhine olabilir.

Okuyucu Yorumları