Palm Pre raflarda

Daha çıkmadan birçok övgü alan Palm Pre, Amerika'da raflardaki yerini aldı.

Palm Pre geldi!

Teknoloji severlerin merakla beklediği Palm Pre 6 Haziranda Amerika'da satışa sunuldu. Avrupa'ya ve Türkiye'ye ne zaman geleceği belli olmayan Palm Pre'nin Amerika fiyatı ise iki yıllık GSM anlaşması ile 200 dolar. Bir operatöre bağlanmak istemeyenler ise 550 dolar ödemek zorunda.

Akıllı telefonların en yenisi Palm Pre USB veri kablosu, stereo kulaklığı, şarj cihazı ve özel yazılımı ile beraber geliyor. Wi-Fi ve 3G gibi son bağlantı teknolojilerini destekleyen Palm Pre'nin 3 megapiksellik bir kamerası, 8GB belleği, 3,1 inçlik çoklu-dokunmatik ekranı ve değiştirilebilir bir pili var.

Geliştirme aşamalarında ve sonrasındaki deneme turlarında kullanıcıların beğenisini alan Palm Pre piyasada iPhone'a rakip olabilecek tek telefon olarak görülüyor. iPhone 3G'nin çoğu özelliğine sahip olan Palm Pre'nin ekstrası ise kayarak açılan QWERTY klavyesi. Bu sayede ekrandaki sanal klavyede uzun e-posta yazma sıkıntısından kurtulabiliyorsunuz.

Çoklu-dokunmatik ekranı ve QWERTY klavyesi bir yana Palm Pre'nin en beğeni toplayan özelliği yeni kullanıcı arayüzü. Palm'in WebOS adını verdiği bu sistem iPhone gibi kolay anlaşılır menülere ve oldukça kolay kullanıma sahip. Özellikle bu çoklu-dokunmatik ekranla birleşince ortaya oldukça eğlenceli bir kullanım deneyimi çıkıyor.

Palm, Palm Pre sayesinde eski prestijini geri kazanacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları