Pekin 2008 Olimpiyat'larında büyük vurgun!

İnternet üzerinden satılan sahte olimpiyat biletleri nedeniyle birçok kişi mağdur olmuş durumda.

Olimpiyat hırsızları!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Pekin olimpiyatları, bazı uyanıkların sahte biletleri internet üzerinden spor severlere pazarlamasına sahne oldu. Mağdur duruma düşenlerin sayısı açıklanmazken, birçok kişinin internette satışa sunulan bu sahte biletlere para yatırdığı sanılıyor.

IOC yönetiminden Gerhard Heiberg'in bu konuda yaptığı kısa açıklama ise şöyle: "İnsanların büyük bir hevesle paralarını verip biletlerini alamamalarını asla kabul edemeyiz."

Bu skandalın ortaya çıkmasının hemen ardından IOC ve Birleşik Devletler Olimpiyat Komitesi (USOC), sahte biletleri pazarlamalarından ötürü 6 web sitesi hakkında yasal işlem başlattı.

Reuters'a konuşan bilet kurbanlarından biri, yaklaşık 12.000 Dolar'ını kaptırdığını iddia ederken, bir Hukuk bürosunda çalışan Jim Moriarty ise bu konuda şunları dile getirdi: "Birçok insan bu olimpiyatları izlemek için yıllardır bekliyordu ve bu rüyaları uğruna bu biletleri satın almışlardı; ancak şimdi bu sahte biletler yüzünden binlerce dolarını kaybeden spor severler, büyük bir hayal kırıklığı içinde."

Okuyucu Yorumları