Seagate: Gizemli sabit disk çökmeleri

Seagate sahibiyseniz bu haberi mutlaka okuyun: Gizemli sabit disk çökmeleri baş ağrıtıyor...

Seagate'çilere ciddi uyarı

İnternette Seagate sabit disklerin ani bir şekilde tamamen kullanılamaz hale geldiğine dair dedikodular çıkmaya başladı. Anlatılanlara göre cihazlar birden hizmet sunmaya son veriyor ve artık BIOS tarafından tanınmıyor.

Bu durumdan muzdarip kullanıcılar gerçekleşecek olan çökme öncesinde bariz bir şekilde duyulan çalışma sesi gibi hiçbir belirgin sinyal almadıklarını söylüyorlar. Üzerinde işletim sistemi yüklü olmayan ve sadece depolama birimi olarak hizmet eden sabit diskler de bile çökme olayından sonra sistemin açılışını engelliyor. Ancak bozulan sabit diskler sistemden tamamen söküldüğünde bilgisayar açılmaya devam edebiliyor.

Salvation Data veri kurtarma uzmanları çökmeye uğramış sabit disk içindeki verilerin hiçbir zarar görmediğini ama ancak özel müdahale ile çağrılabildiklerini bildiriyorlar. Salvation Data'ya göre bu arıza özellikle SD15 serisinde ortaya çıkan bir firmware hatasından kaynaklanıyor.

Seagate firması ComputerBase portalına yaptığı açıklamada problem ile ilgili bir beyanname üzerinde çalıştıklarını ve bunun en geç yarın yayınlayacaklarını söylediler.

Okuyucu Yorumları