Sony Vaio P: Ona netbook demeyin!

Netbook'a benziyor ama değil... Sony'nin mini Vaio'su özellikleriyle şaşırtıyor, fiyatıyla üzüyor...

Ona netbook demeyin!

En sonunda Sony, bombasını CES etkinliğinde patlattı ve daha önceleri hakkında internete sızan sayısız bilgiden sonra Vaio P adındaki netbook'unu resmi olarak tanıtı.

Sony firması en yeni Vaio modeline ısrarla netbook denmemesini istiyor: "Don't call it a netbook!" (ona netbook demeyin!) Cidden de cihazın bazı özellikleri onu netbook sınıfından ayırıyor. Özel tasarımının yanında en çok göze çarpan özelliği yüksek çözünürlüklü LED aydınlatmalı ekranı: 8 inçlik bir ekranda 1600 x 768 piksel çözünürlük son derece şaşırtıcı.

Mini cihazın ağırlığı da dikkatleri çekti: Mini notebook'un ağırlığı sadece 650 gram. Bu hafifliğin içinde sunulanlar ise şunlar: Intel 1,33 GHz işlemci, 2 GB RAM, 60 GB sabit disk veya 128 GB'a kadar SSD ve Windows Vista Home Premium. Vaio P'nin temel yapılandırması bu şekilde.

Özellik bombardımanına devam...

Özellik bombardımanına devam...
Tam donanımlı bir mini notebook

Buna ek olarak WLAN 802.11b/g/n, Stereo Bluetooth, UMTS/HSDPA, GPS, webcam, kart okuyucu ve 4 saate kadar dayanabilen bir batarya geliyor. Ek olarak temin edilebilen daha büyük batarya ile yükleme başına 8 saat pil süresi elde edilebiliyor. Sistem mobil kullanım için Windows Vista yerine alternatif olarak sunulan ve birkaç saniye içinde açılıp multimedya fonksiyonları ve internet erişimi sunan "Instant Mode" ile de açılabiliyor.

Sony klavyeye mümkün mertebe fazla yer ayırmak için touchpad'den kullanımından vazgeçmiş. Bunun yerine bir trackpoint kullanılıyor. Bu sayede klavye kısmı normal notebook'lara göre yüzden 10 daha küçüldü.

Sony Vaio P şubat ayında beş farklı renkte sunulacak ve 60 GB'lık sabit disk ile yaklaşık 900 dolara satışa sunulacak. 64 GB'lık SSD ile fiyatı 1200 dolara, 128 GB SSD ileyse 1500 dolara yükseliyor. Sony ön sipariş alımına şimdiden başladı.

Okuyucu Yorumları