TV'nin arkasındaki kablolardan sıkılanlara...

DVD oynatıcı, uydu alıcı, ses sistemi... Bu LCD TV hepsiyle kablosuz bağlantı kuruyor.

Kablosuz LCD TV

Şöyle bir düşünün: TV'nizin arkasına bağlanan kaç farklı kablo var? Muhtemelen bir DVD oynatıcıya sahipsiniz. Uydu alıcı ile TV yayınlarını izliyor, ses sistemi ile mükemmel sesin keyfine varıyorsunuz. Belki de bilgisayarınızı TV'ye bağlayıp büyük ekranın tadını çıkartıyorsunuz. Buna bir de güç kablosunu ekleyin; oldu mu karmakarışık bir görüntü...

Sharp, bu görüntüden sıkılanlar için, tüm cihazlarla kablosuz olarak iletişim kurabilen yeni bir teknolojiye imza attı. Acquos X serisi LCD TV'ler, dileyenler için küçük bir verici ile birlikte geliyor. Mevcut tüm cihazlarınızı bu vericiye bağlıyorsunuz, TV içerisindeki alıcı da vericiden gelen sinyalleri seyre sunuyor. Böylece TV'nin arkasına sadece güç kablosunu takmanız yeterli oluyor.

Bunu mümkün kılan, WHDI (Wireless High Definition Interface) adı verilen bir kablosuz iletişim standardı. Standart HDMI sinyallerini hiçbir kayıp olmadan, 1080p ile iletilmesini sağlıyor. TV ve verici arasında maksimum 30 metreye kadar iletim sağlanabiliyor. Bu sayede tüm ek cihazalrı gözden uzak bir köşede toplama şansına sahip olabiliyorsunuz.

Teknik özellikler ve fiyat

Acquos X serisi 37, 42 ve 47 inçlik boyutlara sahip. Televizyonların en çok ilgi çeken özelliği ise, hiç kuşkusuz teknik detaylardan önce 1,35 inçlik derinliği. Dünyanın en ince LCT TV'leri arasında sayılan Acquos X, 15.000:1 dinamik kontrast oranına, 450 cd/m2 parlaklığa, 120 Hz tazeleme hızına ve 176 derece bakış açısına sahip. 12 bit işlemci renkleri işlemek konusunda son derece başarılı. TV üzerinde 3 adet HDMI girişi bulunuyor. Kablosuz verici için ekstra 800 Dolar harcamak istemeyenler, ek cihazları TV üzerindeki bağlantılar yardımıyla yapma şansına da sahip.

Gelelim fiyata... TV'lerin Japonya fiyatı 37 inç için 3.290 Dolar, 42 inç için 3.290 Dolar ve 47 için 4.510 Dolar.

Okuyucu Yorumları