UFO hacker'ının ABD'den kurtulma umudu...

UFO hacker'ı olarak ünlenen McKinnon'ın davası yılan hikayesine döndü. İşte son gelişmeler...

Hacker için yeni bir umut

Dünya dışı hayatın delillerini, bu konuda en güvenilir kaynak olarak kabul edilen NASA ve Pentagon'un bilgisayarlarında aramak olan İngiliz Gary McKinnon'ın davasında yeni bir gelişme var. 2001 ve 2002 yılları arasında ABD hükümetine ait yüze yakın bilgisayara sızmayı başaran hacker'ın hikayesini ve 60 yıl hapisle yüzleşmek zorunda kalacağı ABD'ye iadesi tartışmalarını size daha önce aktarmıştık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden de umduğunu bulamayan McKinnon'ın son umduğu, hastalığı. Asperger Sendromundan muzdarip olan McKinnon için uzmanlar ABD'de 60 yıl hapis yatmasının yaratacağı stres ile başa çıkmasının mümkün olmadığını söylüyorlar.

Asperger Sendromu, kişilerin detaylara aşırı bir ilgi duyması ve engel olmadıkları bir merak ile adeta daha fazla araştırmaktan kendilerini alı oyamıyorlar. Eğer hastanın ilgilendiği konu bilgisayar olursa, daha önce bir haberimizde tanıştığınız Yeni Zelanda'nın milli kahramanına dönüşen genç adam gibi bir hacker olması hiç de zor değil. Bu konuda bir uzman olan Profesör Simon Baron-Cohen, McKinnon'ın işlediği suça Asperger Sendromu'nun neden olduğunu bu yüzden eylemlerinin bir suçlu gibi değil, engelli biri gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor ve "ilgilendikleri konuyla ilgili gerçeklere ulaşmak onlar için o derece göz alıcı bir uğraş ki, eylemlerinin sosyal sonuçlarını görememeleri çok normal" şeklinde konuşuyor. 4 yol boyunca McKinnon'ın kız arkadaşı olan Lucy Clarke ise hapiste McKinnon'ın intihar edebileceği endişesi taşıdığını itiraf etti.

Ve dün, bu konudaki son gelişme yaşandı: Mahkeme, McKinnon'ın ABD'ye iadesini, hastalığı nedeniyle 1 ay erteledi. Ancak bu erteleme teslimin olmayacağı anlamını taşımıyor. Asıl karar, önümüzdeki 2 ay içerisinde netleşecek...

Okuyucu Yorumları