Vista gerçekleri: XP fanlarına Mojave tuzağı

Microsoft'un başlattığı karşı reklam kampanyasında 2. hamle: XP kullanıcılarını tuzağa düşürmek!

Vista gerçekleri - Varan 2

Microsoft'un rakiplerine karşı geçtiğimiz günlerde başlattığı agresif reklam kampanyasının ikinci durağı ile ilgili çok ilginç iddialar ortaya atılıyor. News.com'un iddiasına göre bu kez hedefte Windows XP kullanıcıları var. Kullanılan yöntem ise biraz garip...

İddiaya göre Microsoft, San Fransisco'da Vista'yı beğenmediğini söyleyen bir grup Windows XP kullanıcısına kod adı "Mojave" olan yeni bir işletim sistemini test ettiriyor. Kullanıcıların yüzde 90'ı yeni işletim sisteminden çok etkilendiklerini söylüyor. Testin sonunda ise, kullanıcılara test ettikleri işletim sisteminin aslında Vista olduğu, Mojave kod adlı bir işletim sisteminin gerçekte var olmadığı açıklanıyor. Tabi bu arada test süreci dakika dakika filme alınıyor ve kayıtlar da muhtemelen reklam kampanyasının ikinci ayağında kullanılacak.

Microsoft'tan Bill Veghte, Vista'ya duyulan antipatinin aslında Vista'dan değil, özellikle Apple tarafından yürütülen reklam kampanyalarından ve basında çıkan taraflı yorumlardan kaynaklandığını söylüyor. Zaten Microsoft'un başlattığı karşı reklam kampanyasının amacı da bunu gösterebilmek. Bakalım ilerleyen günlerde "Mojave" sandıkları Vista'yı kullanan ve ne kadar memnun kaldıklarını heyecanla anlatan XP kullanıcılarını seyretme imkanı bulabilecek miyiz?

Okuyucu Yorumları