Windows 7 Beta'nın zararlılara karşı zaafı...

Windows 7 betasını indirdiniz ve kullanıyorsunuz. Peki ama zararlıları hiç hesaba kattınız mı?

Windows 7 ve güvenlik!

Microsoft, Windows 7'nin betasını önce sadece 2,5 milyon kullanıcıya sunacağını açıklamış, sonrasında ise bu sınırı kaldırarak 24 Ocak'a kadar indiren herkesin kullanabileceğini duyurmuştu. Bu da milyonlarca kişinin rahatlıkla Windows 7'nin betasını indirip kullanabilmesinin yolunu açtı. Fakat kısa sürede bu kullanıcıların farkında olmadıkları bir risk altında oldukları ortaya çıktı; Anti-Virüs programları henüz bu yeni işletim sistemini desteklemiyor!

Kısa sürede anti-virüs yazılımlarının forumları, yazılımların Windows 7'de verdikleri hata mesajları ile doldu. Pek çok yazılım firması ise kullanıcıların programlarının henüz beta sürümünde olan Windows 7'yi desteklemediğini resmi olarak açıkladı. Üstelik bu soruna sahip olan anti virüs yazılımları arasında McAfee, Norton ve Avast gibi en önemli anti virüs geliştiricileri de yer alıyor. Aralarında Kaspersky'nin de bulunduğu birkaç firma ise yazılımlarının Windows 7 ile uyumluğunu açıkladı ama bu açıklamayı yapan firmaların sayısı henüz oldukça düşük.

Eğer siz de Windows 7 Beta'yı indiren milyonlarca kişiden biriyseniz, güvenlik konusunda bir süre daha ekstra dikkatli olmanız gerekiyor. Size tavsiyemiz, bu adrese göz atarak uyumlu güvenlik yazılımları hakkında bilgi edinmeniz.

Okuyucu Yorumları