Windows 7 sadece istediğinizi sunacak...

MS Windows 7 ile birlikte ek yazılımlarını kullanıcıların gözüne sokmamaya kararlı. Bu nasıl olacak?

Win 7: Siz ne isterseniz!

Daha önceki bir haberimizde Internet Explorer 8'in istenildiğinde Windows 7'den kaldırılabileceğini bildirmiştik. Öyle görünüyor ki, Microsoft müşterilerine işletim sistemi üzerinde tam denetim hakkı sunmak istiyor.

Windows şefi Steven Sinofsky'nin geliştirici blog'unda yaptığı açıklamaya göre Windows 7 kullanıcıya işletim sisteminin fonksiyonlarını kontrol etmede daha fazla imkân sunacak. Sadece IE 8 değil, istendiğinde Windows Media Player, Windows DVD Maker, Windows Search, el yazı tanıma özelliği, Windows Gadget platformu, XPS Viewer ve Faks/Tarama gibi hizmetler de devre dışı bırakılabilecek. Bunun için "Windows Özellikleri Aç veya Kapat" menüsünde gerekli seçenekler sunulacak.

Kurulum sırasında neden seçim yapılamıyor?

Kurulum sırasında neden seçim yapılamıyor?

Sinofsky'ye göre Windows özelliklerini devre dışı bırakma imkânı ile bunu talep etmiş kullanıcıların isteklerine yanıt verilmiş oluyor. Ancak devre dışı bırakma işlemi bu bileşenlerin tamamen sistemden silinmesi anlamına gelmiyor. Zira kullanıcının ilerki bir zaman diliminde kurulum DVD'sine ihtiyaç duymadan bunları yeniden etkinleştirilmesi için programın bazı dosyaları diskte bırakılacak. Bunun dışında devre dışı bırakılan programlarla ilgili tüm ilişkilendirmeler ve ayarlar sistemden tamamen silinecek.

Microsoft, Windows özelliklerinin kurulum aşamasında devre dışı bırakılmamasına karar verdiğini de ekledi. Gerçi testçilerden bu seçeneğe dair bir talep alınmış, fakat müşterilerin çoğunluğunun hızlı ve duraksamasız bir kurulum süreci istediği için kurulum sonrası seçeneğine karar verilmiş. Zira bileşenlerin kurulum sırasında eklenmesi/kaldırılması daha uzun ve duraklamalı bir kurulum sürecini tetiklemiş oluyor.

Okuyucu Yorumları