Windows 7'yi şimdiden almak mantıklı mı?

Mağazalar satışlarını arttırmak için her yolu deniyorlar, daha önce deneyip beceremediklerini bile.

Win 7 ekspres yükseltme

Windows 7'nin çıkış tarihinin belli olmasından sonra bilgisayar almayı düşünen çoğu kullanıcı, eski Vista'ya zorunlu kalmamak için Windows 7'nin piyasaya sürülmesini beklemeye başladı. Bunun farkına varan Microsoft, satıcılarının elini rahatlatmak için 26 Haziran'dan sonra satılan Vista'lara ücretsiz Windows 7'ye yükseltme şansı tanıdı.

Bilgisayar almayı düşünmeyen ama Windows 7'ye geçecek kullanıcıları da düşünen yabancı BestBuy mağazası, kullanıcılara çıkış tarihinden önce, 26 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında 50$'a Windows 7 Premium yükseltme sürümünü, 100$'a da Windows 7 Profesyonel yükseltme sürümünü rezerve etmeyi planlıyor. Yani bir çeşit ön ödemeli satış peşindeler. BestBuy'ın vaadi ise Windows 7 piyasaya sürülür sürülmez ilk olarak ön ödemeli kullanıcılarına ürünü göndermek.

Aslında daha önce Vista'nın çıktığı dönemde de bu tür uygulamalara rastlamıştık. 2006 sonunda noel satışlarını yükseltmek isteyen mağazalar daha Vista piyasaya sürülmeden "Ekspres güncelleme" adı altında ön ödemeli satışlar yapmışlardı. Ürünlerini ön ödemeli olarak alan kullanıcılar mutlu mesut evlerinde işletim sistemlerini beklemiş, ama ürün piyasaya çıkmasına rağmen Windows Vista'larına kavuşamamışlardı. Hatta ön ödeme yapmış kimi kullanıcılara Vista'ları, piyasaya çıkış tarihinden aylar sonra gönderilmişti.

Sonuçta Windows 7 heyecanlarını dizginleyemeyip aylar öncesinden paralarını bağlayan kullanıcılar çıkacaktır. Ama bizim önerimiz böyle tekliflerle karşılaşırsanız geçmişte Vista ekspres güncellemesinde yaşananları hatırlayıp bir daha düşünmeniz.

Okuyucu Yorumları