Windows cepler için Microsoft mağazası...

Microsoft'un dijital mağazası çok yakında sizlerle. İşte MS App Store hakkındaki detaylar...

MS dükkanı açıyor!

Microsoft saldırıyor: WSJ'ye göre yazılım üreticisi, Apple ve diğer rakiplerine karşılık vermek için yeni programlar ve hizmetler sunmak istiyor

Bu yenilikler arasında Windows Mobile telefonlara doğrudan program yüklemeyi mümkün kılan bir yazılım platformu da var. Böylece Microsoft, Nokia ve Google gibi Apple'ın başlattığı furyayı takip etmiş oluyor. iPhone üreticisi şu sıralar App Store'da 20.000'in üzerinde program sunuyor.

Windows-platformu için kesin bir başlangıç tarihi yok. Microsoft önümüzdeki haftalarda yeni cep telefonu işletim sistemi Windows Mobile 6.5'i tanıtacak. Download mağazasının aynı anda devreye gitmesi mümkün.

Baskı altında
WSJ (Wall Street Journal) Microsoft'u büyük bir baskı altında görüyor: Gerçi firma geçtiğimiz sene HTC Touch Pro gibi başarılı ürünler sayesinde pazar payını yüzde 11'den yüzde 13,3'e yükseltti. Fakat aynı süre içerisinde Apple kendi pazar payını yüzde 9 oranında arttırdı. Google işletim sistemi Android 2009 bu sene içerisinde bir sürü cep telefonuyla beraber sunulacak. Aynı zamanda Palm da dokunmatik ekranlı Pre ile bir geri dönüş yapmak istiyor.

Okuyucu Yorumları