Yahoo: Micosoft gelsin, bizi alsın!

Microsoft'u uzun süre peşinde koşturan Yahoo, şimdi MS'in peşinde koşuyor. Peki MS bu işe ne diyor?

Son pişmanlık neye yarar?

Geçtiğimiz Şubat ayında Yahoo için rekor teklif yapan Microsoft piyasaları coşturmuştu. Fakat yapılan teklifi beğenmeyen Yahoo ilk teklifi red etmiş. İki şirket arasında yapılan uzun pazarlıklar sonuçsuz kalmıştı ve Microsoft teklifini geri çekmişti.

Krizden sonra ise her şey değişti. Amerikan internet grubu Yahoo'nun Başkanı Jery Yang, firmalarının, dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft tarafından satın alınması gerektiğini söyledi. Yang,"Şu anda, Microsoft için en iyi şeyin Yahoo'yu almak olacağını söyleyebilirim. Bunu biz de istiyoruz" diye konuştu. Uygun bir fiyat verilmesi durumunda masaya oturmaya hazır olduklarını söyleyen Yang, önerinin daha önce reddedilmesiyle ilgili olarak da "O zaman doğru şeyi yaptığımızı düşünüyorduk. Olayın böyle sonuçlanmasında her iki tarafın da suçu var" diye konuştu.

Yahoo, Microsoft'un geçen Şubatta 44 milyar dolarlık satın alma önerisiyle başlayan ve Nisanda 47 milyar dolara yükseltilen tamamen veya kısmen satın alma tekliflerini kesin bir şekilde reddetmişti. Microsoft iki kez yaptığı satın alma önerisinin reddedilmesinin ardından, firmayı almayı düşünmediğini çeşitli ortamlarda dile getirmişti.

Microsoft'un cevabı gecikmedi

Microsoft'un cevabı gecikmedi

Yahoo tarafından gelen bu pişmanlık kokan sözlerin ardından gözler Microsoft'a çevrildi. Ve Microsoft da, meraklı gözleri fazla bekletmeyerek jet açıklamasını yaptı: İlgilenmiyoruz...

Steve Ballmer yaptığı açıklamada daha önce Yahoo'ya çok iyi iki teklif sunduklarını ve hisse başına 30 Doların üzerinde bir ücret ödemeyi önerdiklerini hatırlattı. Yahoo bu teklifi kabul etmeyince Microsoft da teklifini geri çekerek Yahoo ile artık ilgilenmeyeceklerini ilan etmişti.

Yang'ın pişmanlığının altında yatan ana neden, hiç kuşkusuz, daha önce 30 Doların üzerinde değer biçilen hisselerinin şu anda 14 Dolar civarında geziniyor olması. Bir diğer nedense, uzun süre konuşulan Google - Yahoo online reklam anlaşmasının suya düşmesi.

Eğer Microsoft Yahoo'yu satın almak isterse, hiç kuşkusuz şu an daha önce gözden çıkardığı rakamdan çok daha azı ile bu işi bitirebilir. Ama görünüşe göre MS, daha önce Yahoo'nun kendine yaptığını şimdi Yahoo'ya yapıyor; arama devini peşinde koşturuyor...

chip.com.tr - Hürriyet

Okuyucu Yorumları