Yasaklı sitelere girmek aslında çok kolay

Biri açılır biri kapanır: YouTube gibi sitelere girmek isteyen ya da alternatif arayanlara rehber.

Yasak sitelere giriş

Basın ve medya üzerindeki sansür, zaman zaman Dünyanın dört bir yanında uygulanabiliyor. Sadece ülkemizde değil, Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Avustralya'ya kadar hemen her kıtada görsel medya ve basına karşı pek çok sansür girişimi gerçekleştiriliyor.

İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber insanlar bilgilere çok daha kolay ulaşabilecek duruma geldi. Fareyle bir tıklamanızda dünyanın neresinde olursanız olun, dünyanın her yerinde bulunan bilgiye saniyeler içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Şüphesiz bu, internetin artık çok güçlü bir konuma geldiğinin de kanıtı. Gazete haberlerini okumak için artık gazete almak yerine internette geziniyor, bir ülkeye gitmeden önce o ülke hakkında pek çok bilgiyi yine internet üzerinde bulabiliyoruz. Günümüzde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bile artık öğretmenleri tarafından internete yönlendiriliyor ve öğrencilerin pek çoğunun araştırma geliştirme ödevlerini internet üzerinden yapmaları gerekiyor.

YouTube'a hala erişilemiyor

YouTube'a hala erişilemiyor

İnternet, iyi yönde kullanıldığında aslında çok büyük bir güç, dev bir kütüphane ve bilgi kaynağı. Ancak internetin kötüye kullanımı da son derece riskli ve büyük sorunlara yol açabiliyor.

Burada internetin faydaları ve zararlarını irdelemek niyetinde değiliz. Bildiğiniz üzere YouTube ve benzeri pek çok siteye ülkemizde yer yer erişim yasağı konulabiliyor. Özellikle YouTube, yasaklardan payını bu son günlerde sıkça almaya başladı. Şu an bile YouTube sitesine normal yollardan erişebilmeniz söz konusu değil.

YouTube, videolarınızı paylaşabileceğiniz ve pek çok videoya da erişebileceğiniz çok büyük bir kaynak. Birkaç üniversitelinin kendi aralarında eğlence amaçlı kurduğu YouTube, bugün milyar dolar değerinde ve Google, bu siteden sonuna kadar faydalanıyor.

YouTube gibi siteleri yasaklamak için aslında yetkili çevrelerin pek çok nedeni var. YouTube, propagandaya müsait bir ortam olduğundan, negatif anlamda videoların siteye yüklenmesiyle yetkili çevreler kendilerince önlem alıp siteye erişimi yasaklıyorlar. Bugüne kadar YouTube'un kaç kez yasaklandığını doğrusu hesap etmedik, çünkü artık YouTube neredeyse her hafta yasaklanan bir site haline geldi. Ancak normal yolları kullanarak YouTube ve benzeri sitelere erişim sağlanamasa da, bazı yazılım ve araçlarla aslında YouTube ve benzeri pek çok yasaklı siteye kolayca erişebilmeniz mümkün.

UltraSurf

UltraSurf

Yasaklı sitelere girmek, daha önce söylediğimiz gibi aslında oldukça kolay. İnternet üzerinden ufak bir araştırmayla sayısız çözüme ulaşabilirsiniz. Biz de araştırdık ve bu sitelere en kestirme yoldan nasıl giriş yapılacağını inceledik.

Yasaklı sitelere giriş yapmak için pek çok yöntem uygulanıyor. Bunlardan bir tanesi Ultrasurf yazılımı. Bu yazılım yasaklı sitelere giriş için mükemmel bir araç aslında... Hemen her siteye bu yazılımla girebilmeniz mümkün.

Bunun için Ultrasurf'ü sisteminize indirmeniz yeterli. Doğrudan execution (.exe) yani uygulama dosyasından çalışacak olan programcıkla, istediğiniz siteye giriş yapabilirsiniz.

Yazılımı indirmek için: http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=ultrasurf&lid=6729

UltraSurf ile yasak sitelere girmek

UltraSurf ile yasak sitelere girmek

UltraSurf 8.9'u sisteminize kurmanıza gerek yok. Direkt olarak .exe dosyasıyla çalışan yazılım, Windows saatinin hemen üzerinde bir kilit işaretiyle çalışır durumda bulunur ve böylelikle bu programcığın aktif ya da pasif olduğunu anlayabilirsiniz. Yazılım içerisinde herhangi bir ayar yapmanıza da gerek yok, girilen herhangi bir sitede bu araç sayesinde sorunsuz sörf yapabiliyorsunuz.

Ancak UltraSurf sadece Internet Explorer altında çalışıyor. Yani Mozilla Firefox ya da Opera kullanıcıları bu araçtan verim alamayacak.

Başka hiçbir ekstra yazılım kurmaksızın ve alternatif sitelerle uğraşmadan bu yazılımla erişim engeli konmuş sitelere kolayca girebilirsiniz.

Yasaklı sitelere girmenin diğer yolları

Yasaklı sitelere girmenin diğer yolları

Aşağıda listelediğimiz proxy sunucularıyla yasaklı sitelere kolayca girebilirsiniz.

www.proxylord.com

www.vtunnel.com

www.proxymouse.com

www.betaproxy.com

www.boredatschool.com

www.flyproxy.com

http://www.hidemyass.com

http://kproxy.com/

YouTube alternatifleri

YouTube alternatifleri

YouTube yasaklı diye YouTube'a bağlı olmak zorunda değilsiniz. YouTube benzeri pek çok siteye internet üzerinden ulaşmanız mümkün. İşte bunlardan birkaçı:

1. Metacafe
İnternet üzerinde yer alan önemli bir video paylaşım sitesi. En önemli özelliği, video sahiplerine 1.000 gösterim başına 5 Dolar'lık ödeme yapıyor olması. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Adresi: www.metacafe.com

2. Google Video
YouTube'u satın almadan önce de Google Video'yu kullanan Google, Google Video'yu bırakmak niyetinde değil. YouTube'a güçlü bir alternatif arıyorsanız Google Video'yu düşünebilirsiniz.

Adresi: http://video.google.com/

3. İzlesene
Tamamen Türkçe olan site ülkemizde oldukça popüler.

Adresi: www.izlesene.com

4. Jumpcut
Video düzenlemeye de izin veren, farklı bir YouTube alternatifi.

Adresi: http://www.jumpcut.com/

5. Vidivodo
Bir diğer YouTube alternatifi...

Adresi: http://www.vidivodo.com/

Wordpress alternatifleri

Wordpress alternatifleri

Wordpress de yasaklardan nasibini almış sitelerden biri. Wordpress basitçe internet kullanıcılarının özgürce fikirlerini kendi içerisinde yayınlamasına izin veren bir blog sitesi.

Şu an açık olsa da ne zaman yasaklanacağını kimsenin kestiremediği Wordpress'in de pek çok alternatifini internet üzerinden bulabilirsiniz. İşte bunlardan bazıları:

1. CHIP Online Blog
CHIP Online'ın geçtiğimiz aylarda hizmete sunduğu blog hizmeti kullanıcılardan son derece büyük ilgi görüyor. Siz de CHIP Online'da kendinize ait bir sayfanız olmasını istiyorsanız www.chip.com.tr/blog adresine kayıt yaptırabilirsiniz.

2. Blogcu
Blogcu.com, Türkiye'de en yaygın olarak kullanılan blog sitelerinden bir tanesi. Günden güne tasarımı ve ayarlarıyla daha iyiye giden siteyi Wordpress'in güçlü bir alternatifi olarak görebilirsiniz. Ayrıca Google reklamlarını kullanarak yazılarınızla blogcu.com'dan para kazanmanız da mümkün.

Adresi: www.blogcu.com

3. Blogger
Dünyanın en büyük blog sitelerinden bir tanesi. Güçlü bir Wordpress alternatifi.

Adresi: www.blogger.com

4. Blog.net
Bir diğer Türkçe içerikli blog sitesi.

Adresi: www.theblog.net

5. Mynet Blog
Mynet tarafından sunulan blog hizmeti.

Adresi: http://blog.mynet.com/

6. Facebook
Facebook'ta da blog tutmanız mümkün.

Adresi: www.facebook.com

Okuyucu Yorumları