Yine Firefox 3.1, yine erteleme...

Firefox 3.1 için bir kez daha kötü haber: Tarayıcının 3.1 sürümü yine ertelendi. İşte yeni tarih...

Firefox 3.1'e yeni tarih!

Büyük beklentiler yaratan Firefox'un her gecikme haberi Mozilla'nın üzerindeki baskıyı daha da atırıyor. Bu baskılar yüzünden de Firefox'un 3.1 sürümü bir türlü çıkmak bilmiyor.

Mozilla'da Firefox üzerine çalışan ekipten David Baron, tarayıcının bu Mart ayına yetişmesinin zor olduğunu açıkladı. Fakat bu son gecikmenin sebebi güvenlik açıkları değil, merakla beklenen yeni Javascript motoru TraceMonkey. Baron "eğer TraceMonkey olmasaydı 3.1'i bu ay bile çıkartabilirdik" diyor.

Mozilla'nın neden TraceMoney'i bu kadar önemsediğini sizlere daha önce aktarmıştık. Mozilla yöneticilerinden Mike Shaver, Firefox 3.1'in TraceMoney dışında hemen hemen hiçbir eksiği kalmadığını ama yeni Javascript motorunun ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle ifade ediyor; "Firefox 3.1'in hangi tarihte yayınlandığını, Wikipedia'da konuyla ilgili başlığı hazırlayan adam dışında kimse hatırlamayacak ama nasıl çalıştığını herkes hatırlayacak".

Sözün özü Firefox 3.1 Mart'a yetişmeyecek. Mozilla'nın yeni hedefi 2009'un ikinci çeyreği yani Nisan - Haziran arasında 3.1'i piyasaya sürebilmek. Hatta eğer Microsoft, Internet Explorer 8'i piyasaya sürmeye hazırlanıyor olmasaydı, yeni Firefox bu tarihe bile yetişemeyebilirdi.

Okuyucu Yorumları