YouTube kolay kolay açılmaz!

İyi haber: Rekorun sahibi biziz! Kötü haber: Bu rekor pek de övünülecek gibi değil...

Bir rekor da YouTube'tan!

Daha önce buradan YouTube için verilen erişim engelleme kararlarının ikiye katlandığını duyurmuştuk. Ancak bu kez iki cezayla da yetinmedik, mevcut kararlara üçüncü bir engelleme kararı daha ekledik. Şu an için tam üç mahkemeden engelleme kararı bulunan YouTube, belki de bu alanda çok da hoş olmayan bir rekorun sahibi oldu.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05/05/2008 tarihli ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 13/06/2008 tarihli iki engelleme kararı uzun zamandır siteyi ziyaret etmek isteyen Türk kullanıcıları karşılıyordu. Ama şimdi karşılama heyeti üçüncü üyeyi de bünyesine dahil etmiş durumda. İşte yeni karar:

"Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 06/06/2008 tarih ve 2008/624 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 06/06/2008 of 2008/624."

Tüm bu gelişmeler ve mahkeme kararları da gösteriyor ki, daha uzunca bir süre YouTube'a erişim serbest kalmayacak. İşin komik tarafı ise, çok uzun zamandır erişimi engellenen YouTube'un, Türkiye'den en çok ziyaret edilen siteler arasındaki varlığını sürdürmesi...

Okuyucu Yorumları