A9'dan yeni tasarımı ile 2 kat performans!

Yeni yonga modeli ile akıllı telefonları uçurması beklenen A9'lar yakında piyasada!

ARM A9'lar iş başına!

Akıllı telefonlarda birden fazla işlemci kullanımını sağlayacak yeni ARM yongaları yakın zamanda iPhone ve Palm Pre'lere entegre edilebilir.

Günümüz telefonları neredeyse bilgisayar donanımlarına sahip ve gün geçtikçe gelişiyor.

"Çift çekirdekli A9 yongalar 2010 yılında yeni modellerde kullanılmaya hazır hale gelecek." sözleri ile akıllı telefonların gelişimini heyecanlı bir sürece sokan ARM Kablosuz Sistemler Yöneticisi James Bruce "A8'ler tek çekirdekli ama A9'lar çift çekirdek seçeneği ile akıllı telefonları aynı anda hızlı hale getirecekler." açıklamasında bulundu.

Üretiminin hızlı geçeceği öngörülen yeni yongaların seneye kullanıcılar tarafından kullanılacak olması cep telefonu piyasasında engellenemez bir ivmeye sebep olacak gibi görünüyor.

A8'ler 65 nanometre'lik işlemcilere sahipken A9'ların 45 nanometre'lik mimarisi ile daha hızlı ve daha fazla enerji tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor. Bruce sözlerine "Daha fazla yükleme yapılabilecek yeni çift çekirdek yongaların daha fazla enerji harcaması olağan bir durum olacak, fakat günlük kullanımda enerji tasarrufunun faydalarını birinci elden görme imkanınız olacak" diye devam etti.

Eski tasarımlarla karşılaştırıldığında 2 kat daha fazla performans sağlaması öngörülen A9'ların yüksek çözünürlüklü videoların gösteriminde ise etkileyici bir performans sergileyeceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları