AB Komisyonu'ndan Google'a yasal işlem!

Google, arama motoru ve Android konusunda ilk kez, resmi olarak suçlandı!

Google'a resmi suçlama

Avrupa Birliği Komisyonu, Google'ı rakiplerini olumsuz etkileyecek "adil olmayan" ve "tekelci" arama uygulamaları nedeniyle suçladı. Bununla yetinmeyen AB yetkilileri, Google'ın Android uygulamaları ve mobil hizmetleri üzerinde de inceleme başlattı.

Google'ı yıllardır inceleyen AB Komisyonu'nun bu hamlesi, resmi bir suçlama olması bakımından önem taşıyor. Suçlamalar karşısında Google'ın endişeleri ortadan kaldırması, bazı tutumlarını değiştirmesi gerekiyor. Firmanın bunu yapmaması, kendisi üzerinde yasal işlemlerin yapılmasına ve yüksek miktarlarda ceza kesilmene neden olabilir. İlginç olan bir nokta, Komisyon ve konuyla ilgili yetkililerin Android'le ve işletim sisteminin Google hizmetlerini nasıl tanıttığıyla ilgili incelemeler başlatmış olmaları. Bu incelemelerin de yıllar sürme olasılığı var, ancak Google'ın bazı endişeleri ortadan kaldırmak istediği yakın zamanda firma içinden sızan bir notta görünmüştü.

Google'ın şimdiye kadar Komisyon'a ve AB Parlamentosu'na sunduğu tüm çözümler, yetersiz kabul edildi. Google'ın suçlamalara cevap vermesi için ise 10 haftası bulunuyor.

Google hakkındaki yasal suçlamaların daha da ileri taşınıp taşınmayacağını önümüzdeki haftalar ve aylar gösterecek.

Okuyucu Yorumları