ABD Başkanı'ndan gençlere önemli bir tavsiye!

Sosyal paylaşım ağlarında kişisel bilgilerinizi paylaşmayın: Uyarı bu kez büyük yerden geldi...

Bu uyarı büyük yerden!

Dünya teknoloji sayesinde küçüldükçe ve sosyal ağların kullanım oranı arttıkça insanları en hızlı şekilde tanıyabilmek için bu gibi ağlar araştırılıyor. Bununla ilgili en bariz örneklere buradan ve bazen de çalışanlar için zararlı hale gelebileceğine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bu konu hakkında öyle bir isim konuştu ki kulağa küpe olacak cinsten açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Barack Hussein Obama Amerikan gençlerine, sosyal paylaşım ağlarına kişisel bilgilerini fazlasıyla koymamalarını gelecek bir zaman bu bilgilerin yaşantılarına zarar verebileceği uyarısında bulundu.

14-15 yaşlarındaki birkaç öğrencinin "Bizlere ABD Başkanı oluşunuzda yararlı olan birkaç ipucu verebilir misiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "İlk önce buradaki herkesten Facebook ve Youtube'da yazdığın, yayınladığınız her şeyden dolayı dikkatli olmanızı öneriyorum. Çünkü karşınıza bir sorun olarak gelebilir. Gençken hatalar yapabilirsiniz. Zamanı geldiğinde bir iş başvurusu yaparken sizin hakkınızda araştırma yapılabilir. Bu ciddi bir konu."

Barack Obama gençken kendisinin de birçok hata yaptığını hatta uyuşturucu dahi kullandığını daha önce itiraf etmişti.

İşverenler sosyal ağlarda araştırma yapıyor!

İşverenler sosyal ağlarda araştırma yapıyor!
İşinizi tehlikeye atmayın!

CareerBuilder'in yaptığı bir araştırma sosyal paylaşım ağlarının kullanım oranlarına dikkat çekmek istedi. İşverenlerin %45'i bu gibi siteleri kullanıyor. Böylelikle iş başvurusuna gelen adayları daha rahat araştırabiliyorlar. Uygunsuz görüntüler, uyuşturucu kullanımı ve içki kullanımı gibi detayları bu siteler aracılığı ile kontrol edebiliyorlar.

İşverenlerin %35'i bu sitelerden elde ettikleri veriler ile gerekli görüldüğünde aday başvurularının iptal edildiğini belirtti.

Obama'lı Beyaz Saray halkla direk iletişim kurabilme adına Facebook, Twitter ve bunun gibi siteleri halen kullanıyor.

Okuyucu Yorumları