ABD Başkanı Trump Almanya'nın ticaretine kızdı!

ABD Başkanı Trump, NATO zirvesinde araba ihracatı yüzünden Almanya'ya öfkelendi!

Trump Almanya'ya kızdı!

Başkan Donald Trump, Brüksel'deki NATO zirvesinde Almanya'yı azarlayarak firmanın ABD'ye yaptığı bol miktardaki araba ihracatını durduracağını söyledi.

Alman gazetesi Der Spiegel'in zirvedeki "bir katılımcı çemberini" alıntılayarak yaptığı açıklamaya göre Trump, Almanya'nın ABD ile ticaret dengesizliğine dair oldukça sert sözler söylemişti. Söylenenlere göre Trump'ın kurduğu cümlelerden biri "Alman kötü, çok kötü... ABD'de sattıkları milyonlarca arabaya bakın. Bunu durduracağız" idi.

Her ne kadar bu cümle Almanca'dan çevrilmiş olsa da, pek çok kaynak cümleyi İngilizceye aynı şekilde çevirmekte ve "kötü, çok kötü" kelimelerine dikkat çekilmekte. Ayrıca Trump'ın Almanya'nın ABD'ye otomobil ticareti fazlalığından mutlu olmadığı da çoğu kaynak tarafından belirtilmekte.

Trump'ın bu yorumları, yabancı araba üreticileri hakkında söylediği diğer sözler ile uyumlu olmakta. Seçimler sırasında sıklıkla Toyota gibi firmaları tehdit ederek ABD'de araba üretmelerini – çoğu zaten üretmekte – istemişti. Bu en son olay söz konusu olduğunda da BMW, Mercedes ve Volkswagen ABD'de oldukça büyük üretim merkezlerine sahip durumdalar ve BMW, bütün SUV'lerini Güney Carolina'da üretmekte.

Ancak bütün bu itirazlara rağmen Donald Trump'ın Alman arabalarının bir hayranı olduğunu belirtmekte fayda var ve kendisinin direksiyonun başında olduğu nadir videolardan birinde BMW'nin ürettiği bir Rolls Royce'un başında gözüküyor.

Okuyucu Yorumları