ABD Donanmasından Iron Man planı!

ABD Donanması, Iron Man'i deniz altına taşıyacak ilginç bir planın peşine düştü!

Iron Man, denize giriyor!

ABD Donanması, dalış görevlerini daha güvenli hale getirecek, ekrana sahip bir başlık üzerinde çalışıyor. Donanma, bu sistemi Divers Augmented Vision Display veya DAVD (Dalgıçların Geliştirilmiş Görüş Ekranı) adını vermekte. Bu başlık, dalgıçlara zorlu alanları geçmeye yardımcı olmak için yüksek çözünürlüklü gerçek zamanlı görüntü sunacak.

Başlığın içerisindeki ekran, temel olarak Tony Stark'ın Iron Man miğferine benzer bir şekilde çalışıyor. Sualtı Sistemleri Geliştirme Proje Mühendisi Dennis Gallagher, "ihtiyaç olan her şeyin görsel olarak başlığın içerisinde bulunacağını" söylemekte. Tabii ki Iron Man'in aksine, dalgıçlar ekranda verilerin nerede gözüktüklerini değiştirmek için su üzerinde bulunan ekip arkadaşlarına güvenmek zorunda.

Dalış başlığı ve geliştirilmiş gerçeklik ekranı, Donanma için bir sonraki nesil dalış ekipmanlarının sadece başlangıcı. Ayrıca Donanma mühendisleri, dalgıçların görüşlerini güçlendirmek için yüksek çözünürlüklü bir sonarı da küçültmeye çalışıyor. Bu çalışmanın arkasındaki fikir, dalgıçlara çevrelerini mümkün olduğunca iyi bir şekilde görebilme imkanı tanımak.

Bu dalgıç başlığının simülasyon testleri Ekim ayında başlayacak. Donanma, çalışır ünitelerin saha testine 2017 yılında başlamayı planlıyor. Bir süre sonra da bu teknoloji, bütün dalgıçlar için sunulacak...

Okuyucu Yorumları