ABD, Huawei'yi casuslukla suçladı ama...

ABD'yi ve hatta dünyayı sarsan büyük sandalın ucu, sonunda bu cep devine kadar ulaştı!

Skandalda son perde!

ABD, kısa bir süre önce Çin'li teknoloji şirketi Huawei hakkında bir açıklama yaparak, bu şirketin ürünlerinde kullanıcıların bilgilerini Çin hükumetine aktaran casus uygulamalar bulunabileceğini öne sürerek ABD şirketlerinin Huawei markalı ürünler kullanmamasını istemişti.

Bu uluslararası casusluk aksiyonunda yeni perde açıldı ve ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Huawei sunucularına girip her şeyi dinlemeye başladığı anlaşıldı.

Rusya'ya kaçan eski NSA ajanı Snowden'in açıkladığı belgelerde ortaya çıkan verilere göre NSA 2009 yılında Huawei sunucularına sızarak casusluk yapmaya başladı. Snowden'in belgelerine göre, NSA Huawei'nin üst düzey yöneticilerinin e-postalarını okuyarak Huawei ile Çin Ordusu arasında bir bağlantı bulmaya çalıştı. NSA'nın bir diğer dökümanında ise "hedeflerimizin bir çoğu Huawei ürünlerini kullanıyor. Bu ürünlere nasıl sızabileceğimizi bulursak, hedeflerimizi rahatlıkla izleyebiliriz" yorumu dikkat çekiyor. Böylece aslında Apple, Windows, Google gibi ABD şirketlerinin değil Çin ürünü telefonlar ve sistemler kullananların bile NSA'nın gözlerinden kaçamadığı anlaşılıyor.

Açıklanan belgelerden sonra, casusluk yapabileceği şüphesi ile suçlanan Huawei şirketinin ABD ofisinin yöneticisi bu garip ironiye dikkat çekerek ABD gazetelerine alaycı yorumlarda bulunarak ABD hükumetini eleştirdi. Öyle anlaşılıyor ki, teknoloji dünyasını artık casusluk faaliyetlerinin odağı olarak kabul etmek zorundayız.

Okuyucu Yorumları