ABD hükümetinin hacker'ları yakalama taktiği…

ABD hükümeti hacker'ları takip etmek ve yakalamak için torrent siteleri ile işbirliği mi yapıyor?

Demonoid hükümet ajanı mı?

Kısa bir süre önce yayımlanmış olduğumuz haberde, ABD adalet bakanlığı tarafından dava açılan ve hapse mahkum edilen EliteTorrents sitesinin yöneticisi Daniel Dove'dan bahsetmiştik. Bu hüküm, hemen arkasından çeşitli dedikoduların yükselmesine neden oldu. EliteTorrents'a dava açılırken nasıl oluyor da diğer büyük torrent paylaşım siteleri servislerini hala rahat rahat sürdürebiliyorlar.

Açılan davada EliteTorrents sitesinin 125,000'den fazla üyesi olduğu ve 700 filmin 1.1 milyondan fazla download edilmiş olduğu iddia ediliyordu. Bu iddiadan hemen sonra bütün gözler daha önceden de hakkında birkaç kere dava açılan ancak her seferinde tekrar hayata dönen Demonoid.com sitesine çevrildi.

Demonoid kapanıp açılıp Nisan 2008 tarihinde el değiştirip tekrar açıldığında sitenin ABD adalet bakanlığının "elinin uzanamayacağı" Ukrayna'da host edildiği iddia ediliyordu. Ancak WHOIS aramalarında artık Demonoid sunucularının ABD'li hosting şirketi Softlayer üzerinde host edildiği ortaya çıktı. Şirketin sunucularının bir kısmının da Washington kentinde olması şüpheleri daha da artırıyor.

İnternet kulislerinde dönen dedikodular, demonoid'in ABD adalet bakanlığının internet suçları ile mücadelede ihtiyacı olduğu geniş IP ve kişisel bilgileri havuzuna sahip olduğundan pekala kendisine göz yumulabileceğini ve gerektiğinde torrent üzerinden dosya paylaşan ve dosya download eden internet kullanıcılarını takip edip yakalamak için bir tuzak haline dönüştürülebileceği yönünde.

Kulağa bir komplo teorisi gibi gelse de önümüzdeki günlerde bu tür iddialarla daha da fazla karşılaşabilme olasılığımız bulunuyor.

Hal Licino / HubPages

Okuyucu Yorumları