ABD Internet'i sansürlemeye mi çalışıyor?

ABD'de, internetin daha fazla kontrol edilerek olası tehditlere karşı önlem alınacağı konuşuluyor.

İnternet sansürleniyor mu?

Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı ciddi spekülasyonlar ortalıkta dolaşıyor. Peki internetin şimdi olduğu kadar özgür olamayacağını ve ülke çapında sınırlandırılacağını iddia eden kesimler ne kadar haklı?

Geçtiğimiz günlerde Stanford Üniversitesi'nde çalışan ve ülkenin saygın Hukuk profesörlerinden biri olan Lawrance Lessig'in Fortune's Brainstorm Tech konferasında yaptığı bir konuşma, söylentilerin boş yere olmadığını ortaya koydu. İnternet üzerinden 11 Eylül'e benzer bir saldırı beklendiğini ifade eden Lessig, hükümet kanadından resmi bir görevliyle bir yemekte yaptığı konuşmasında Vatandaşlık Hareketi'nden bahsetti.

Lessig, internetin sınırlandırılmasıyla ilgili konferansta yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: "Yakın zaman içinde 11 Eylül benzeri bir saldırı bekliyoruz. Bu, elbette El-Kaide'nin olası saldırısı anlamına gelmiyor. Burada özellikle altını çizmek istediğim nokta, güvenilir ve stabil olamayan internetin ülkemiz için son derece riskli ve tehdit içerikli bir yer olmasıdır. Bu nedenle internetin daha fazla kontrol altında tutulması gündeme gelebilir."

Örneğin Facebook gibi sitelere kayıt olmak için kişi, birçok bilgisini hesap oluştururken kullanmak durumunda. Hal böyle olunca internette kaydı bulunan insanların sayısı artarken, insanların internette ne gibi aktivitelere katıldığı da daha etkin bir şekilde izlenebiliyor.

İnternetin daha fazla kayıt altına alınmasıyla sınırsız özgürlüğün sona ereceğini ifade eden Lessig, internetin ne kadar kontrol altında tutulursa o denli güvenli bir yer olabileceğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları