ABD Kongresinden Google'ı Terleten Sorular

İnternet devinin üst düzey yönetimi, terleten sorular karşısında bakın nasıl cevaplar verdi...

Google'ı terleten sorular

Google CEO'su Sundar Pichai, Amerikan Federal Komitesı'den gelen son derece ilginç bir soru ile karşılaştı. Aslında soru son derece basitti: Ürünlerinizin kullanıcılar tarafından anlaşılmasını kolaylaştırabilir misiniz?

Bu soru, Kaliforniyalı bir Cumhuriyetçi olan Darrell Issa'dan geldi. Google; kullanıcıların ayarlarını değiştirebileceği bir gizlilik paneli sunsa bile, bunun kullanımı iddia edildiği kadar basit değil.

Pichai ise "Daha iyisini başarabileceğimize eminiz. İnsanların internet kullanımının nasıl olduğu ortaya çıkıyor. Karmaşık bir alan üzerinde daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyoruz ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Kullanıcılarımız; her gün 20 milyon hesap ayarında değişiklik yapıyor" ifadelerini kullandı.

Pichain'in niyeti

Yapılan sorgular; Google ve diğer teknoloji şirketleriyle ilgili gizlilik endişelerini dile getirdiğini gösterdiler. Pichai, Google'ın gizlilikle ilgili federal düzenlemeleri desteklediğini, bununla birlikte ulusal çerçeve çağrılarına 2 kat özenle gösterdiğini söyledi. MSan Jose'deki Kaliforniyalı bir Demokrat olan Zoe Lofgren, Pichai'den konum verileri hakkında bilgi istedi. Pichai, "Konum hizmetleri kapatıldığında bile bazı sorunlar yaşanabiliyor" ifadelerini kullanıyor.

Pichai, Tennessee'den bir Demokrat olan senatör Steve Cohen'den gelen konum verilerinin toplamasıyla ilgili başka sorulara yanıt olarak Pichai, diğer şirketlerin de kullanıcıların IP adreslerinden konum verileri topladığını ve belirtti. Pichai, "İnsanların interneti nasıl kullandığıyla ilgili olan datalar ortaya çıkıyor. Karmaşık bir alan üstünde neyi daha iyi yapmamız gerektiğini biliyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. 20 milyondan fazla hesap ile yüzleşiyoruz ancak asla onlara ait kişisel verileri kullanmayacağız"duyurusunda bulundu.

Okuyucu Yorumları