ABD'nin internet bağlantı hızı sorun oldu

ABD'nin gelişmiş ülkelerden geride kalmasına neden olan internet hızını duyunca çok şaşıracaksınız.

Hedef 1 Gbps internet

Açıklanan bir raporda, Amerika Birleşik Devletleri'nin geniş bant bağlantı konusunda diğer ülkelere yetişebilmesi için tüm A.B.D vatandaşlarına 2012 yılında 100 Mbps, 2015 yılında da 1 Gbps'lık bağlantı sağlaması gerektiği belirtiliyor.

Washington'daki Baller Herbst Law Group tarafından hazırlanan araştırmada bu hizmetin yeteri kadar gelişmemiş alanlara yayılabilmesi için ulusal stratejiler hazırlanması gerektiğinden de bahsediliyor. Baller Herbst'in kurucusu ve araştırmanın yazarlarından Jim Bailer'a göre ne özel sektör ne de devlet tek başına böyle bir çalışmanın altından kalkabilir.

Araştırmayı takiben North Carolina'da yapılan toplantıda ortak görüş, Amerikan hükumetinin harekete geçerek geniş bant internet bağlantısını kırsal kesime taşıması gerektiği oldu. Konuşmacılar, Japonya ve Güney Kore gibi ülkerelerin daha hızlı bağlantıları daha ucuza sağladığını ve bu ülkelerin vatandaşlarının Amerikan vatandaşlarına göre daha büyük avantajlara sahip olduğunu belirtti.

Diğer ülkelerde internet hızları

Diğer ülkelerde internet hızları
Japonya'nın ortalama bağlantı hızı tam 93,7 Mbps...

A.B.D'de ortalama tüketici internet bağlantısı hızı 8,9 Mbps. Bu rakam OECD üyesi diğer 18 ülkenin ortalama hızlarından çok daha yavaş. OECD'nin raporlarına göre Japonya'nın ortalama bağlantı hızı 93,7 Mbps, Fransa'nınki 44,2 Mbps ve Güney Kore'ninki de 43,3 Mbps.

CHIP Online yorumu:
Haberde bahsi geçen rakamları görünce üzülmemek elde değil... Gelişmiş ülkeler sahip oldukları internet hızlarının yavaşlığından şikayet ederken, biz şikayet edilen rakamlara ağzımız açık bakıyoruz. Umarız Türkiye de bir gün bu hızlara ulaşır ve biz de "yavaş" internetimizden şikayet etmeye başlayabiliriz...

Okuyucu Yorumları