ABD'nin kaçak yazılım kara listesi burada

ABD kaçak yazılımlara göz yuman ülkeleri kara listeye aldı. Bakın listede hangi ülkeler var?

Kara listede kimler var?

Amerika kongresinden 70 üyeden oluşan yazılım korsanlığı ile mücadele komitesi beş ülkeyi kara listesine aldığını açıkladı. "Yazılım korsanlarının cenneti" olarak tanımlanan bu beş ülke Çin, Rusya, Kanada, İspanya ve Meksika.

"Bu ülkeler yazılım korsanlığı hakkında yeterli yasal atılımı yapmıyorlar ve bu Amerikan yazılım endüstrisine çok büyük zarar veriyor." diyerek bu ülkeleri kara listelerine almalarını açıklayan kongre üyeleri, içinde bulunduğumuz çağın ekonomik gelişme açısından dijital teknolojilerin altın çağı olduğunu, bu yüzden bütün ülkelerin bu konuya daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyorlar: "Nasıl araba Ford ve GM gibi üreticilerimizin depolarından arabaların çalınmasına izin vermiyorsak yazılımlarımızı da korumalıyız."

Komiteye göre Çin'in suçu yasadışı içeriğe sahip web sitelerine, dosya yükleme sitelerine ve bu yasadışı sitelere bağlantı veren sayfalara ev sahipliği yapmak. Rusya ise korsan CD'ler yüzünden kara listede. Kanada "kişisel gizlilik" altında korsanlığa izin vermekle suçlanıyor. İspanya P2P cenneti olarak tanımlanıyor. Meksika da ise yasaların uygulanmasında yetersizlik ülkeyi kara listeye sokuyor.

Okuyucu Yorumları