ABD önce bilgisayarlara saldıracak!

ABD hava kuvvetleri dünyadaki tüm bilgisayarları kontrolü altına alacak bir plan üzerinde çalışıyor.

Bilgisayarlar duracak

Wired'ın haberine göre ABD hava kuvvetleri dünyadaki tüm bilgisayarları kontrolü altına alacak hacker araçları geliştirmek istiyor. Hazırda tutulacak olan siber-askerler barış zamanında düşmanların bilgisayar altyapılarına sızıp bekleyecek, bir tehdit söz konusu olduğunda, kontrolü ele geçirecekler.

ABD hükümetinin online savaş konusuna ciddi bir yaklaşım tarzı olduğu biliniyor. İç güvenlik bakanlığı (Department of Homeland Security, Darpa) 30 milyar dolarlık bir beş yıllık "ulusal siber güvenlik girişimi" planını hayata geçiriyor. Oluşturulacak olan test sahasında federal hükümetler tarafından desteklenen hacker'lar en son saldırı ve savunma yöntemlerini test edecekler.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir hava kuvvetleri reklamında "bir zamanlar savaş açmak için ordunuzun olması gerekiyordu" diyerek söze başlanıyor ve "artık tek ihtiyacınız olan bir Internet bağlantısı" diye devam ediliyor.

Pazartesi günü hava kuvvetleri araştırma laboratuarlarında iki yıl sürecek ve 11 milyon dolara mal olacak bir "ofansif siber yaklaşım" planı başlatıldığı alınan haberler arasında. Programın detayları geniş, ancak ana fikri savaş başlamadan önce bilgisayarlara sızıp herhangi bir işlem yapmadan gizlenip beklemek. Herhangi bir saldırı, savaş veya tehdit durumunda ise sızılmış olan bu kritik bilgisayarları kontrol altına alıp çalışmaz hale getirmek. Elbette, aynı işlem stratejik bilgi sızdırmak için de kullanılacak gibi görünüyor.

Bu konuda bir açıklama yapan 8. hava kuvvetleri komutanı General Robert Elder şunları söyledi. "Düşmanlarımızı ilk raundda al aşağı etmeyi planlıyoruz. Internet üzerinden ABD'ye saldırmayı düşünen bir düşman aslında kendi sistemlerinin de çok güvenli olmadığını ve ABD'nin bu konuda yeterli ve sert önlemleri daha önceden almış olduğunu bilmelidir".

Okuyucu Yorumları