ABD, uçaklardaki laptop yasağını genişletmeyi planlıyor

ABD, uçak kabinlerindeki dizüstü bilgisayar ve tablet yasağını genişletmeyi planlıyor...

ABD yasağı genişletmeyi planlıyor

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı (DHS), Avrupa'dan ABD'ye yapılan tüm uçuşlarda taşınan dizüstü bilgisayarları yasaklamayı planlıyor. Bu kanun değişikliği, daha önce Türkiye'nin yanı sıra bazı Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden yapılan uçuşlara getirilen yasağın genişletilmesi olarak sunulmakta.

Bu yasak önerisi ilk olarak Avrupalı güvenlik yetkililerinden alıntı yapan Daily Beast tarafından sunuldu. DHS sözcüsü David Lapan, daha sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bakanlığın konumunu netleştirdi. Lapan'ın söylediğine göre "uçak kabinlerinde büyük elektronik cihazlara yapılan sınırlamanın genişletilmesi konusunda henüz bir son karara varılmış değil ancak bu (değişiklik) düşünülmekte."

Kabin içi dizüstü bilgisayarlara ve tabletlere uygulanan ilk yasak, anlaşılana göre, birilerinin bir bombayı bilgisayar veya tablet olarak gizliyerek uçuş sırasında patlatması endişesinden kaynaklanmaktaydı. Birleşik Krallık da benzer bir karar alarak uçak kabinlerinde büyük elektronik cihazları yasaklamıştı. Tabi ki bu kararların hiçbiri cihazların bagaja verilerek taşınmasını engellememekte.

Okuyucu Yorumları