ABD Ülke Savunması: İlk tecrübe “MyDoom”

“MyDoom” kurdu, Amerikan Ülke Savunma Dairesi’nin yeni uyarı sistemi için ilk tecrübe oldu. Department of Homeland Security, bilgisayar sistemlerinin güvenliği tehlike altına girdiğinde internet kullanıcılarına uyarı mesajları gönderiyor.

ABD Ülke Savunması: İlk tecrübe “MyDoom”

Söz konusu kurum, kayıtlı kullanıcılarına düzenli aralıklarla açıklamalar, ipuçları ve muhtemel tehlikelerin önlenmesi için kullanılabilecek güvenlik güncellemelerinin bağlantılarını gönderiyor. Ayrıca sistem yöneticileri için sunulan bir alarm servisi ise kritik olayları anında bildiriyor.

Kurum, e-posta servisini "Computer Emergency Readiness Team" (US-CERT) ile beraber sunuyor. Uyarılar IT uzmanlarının kullanımına sunuluyor ve araştırma laboratuarları ve özel firmalar gibi çok çeşitli kaynaklara dayanıyor.

MyDoom: Yavaş yayılması bekleniyor
Panda Software üreticisi yoğun e-posta trafiğine neden olan kurdun yayılma hızının hafta sonu azalmasını bekliyor. Şu anda gönderilen e-postaların dört tanesinden bir tanesi bu kurda ait. Şu ana kadar yarım milyon bilgisayara MyDoom bir versiyonunun bulaşmış olmasına rağmen Panda uzmanları firma ağlarının devre dışı olması nedeniyle e-posta trafiğinin yavaşlayacağını tahmin ediyorlar.

Ancak Panda uzmanları söz konusu bekleme sürecinde başka bir tehlikeye dikkat çekiyorlar ve korsanların, bu kurt sayesinden yayılan Backdoor bileşenlerini kullanarak yabancı bilgisayara girmeye çalışabilecekleri konusunda uyarıda bulunuyorlar. Uzmanlar, özel bilgilerin korunabilmesi için de mutlaka Firewall kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

Okuyucu Yorumları