ABD ve İngiltere'de internet hızı şaşırttı!

Amerika ve İngiltere'deki ortalama internet hızını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız...

Dünya'da geniş bant internet

Amerika'yı ve İngiltere'yi gözümüzde büyüttüğümüz en son geniş bant internet sıralamasında ortaya çıktı. Bu ülkelerdeki internet hiç de zannettiğimiz kadar hızlı değil. Amerika dünya çapında sadece 28. olabilirken, İngiltere ilk 30'a bile giremedi!

Güney Kore'de ortalama bağlantı hızı saniyede 20.4 megabit olurken Amerika'da ortalama bağlantı hızı 5.1 megabit ile Güney Kore ortalamasına göre sürünüyor. İngiltere'deki bağlantı hızı ortalaması Amerika'dan bile yavaş; İngiltere'de ortalama bağlantı hızı sadece 4.1 megabit! Bu rakam 2009 Ocak ayında 3.1 megabit'ti.

Peki ama Japonya'da durum ne?

Peki ama Japonya'da durum ne?
Japonya bayrağı Güney Kore'ye kaptırdı

Buna karşılık İngiltere'de servis sağlayıcı bazlı ortalamalar değişiyor. Virgin Media'da ortama bağlantı hızı 6.73Mbps. Virgin'in ortalamasının yüksek olmasının sebebi gittikçe yaygınlaşan 50Mbps'lik internet paketi.

Peki daha önce 200Mbps hızda bağlantısını övdüğümüz Japonya'da ortalama ne durumda? Japonya ortalamada 15.9Mbps ile Güney Kore'yi takip ediyor. İsveç 12.8'le üçüncü, Hollanda ise 11.0 ile dördüncü oluyor.

CHIP Online yorumu:
Ucuz paketleri yeğleyen tüketiciler büyük çoğunluğu oluşturuyor. Bu yüzden sadece ortalamalar ve istatistiklere bakarak yanlış fikirlere kapılmamak gerekiyor. Bu ülkelerde sunulan internet paketleri aradaki fark kapansa da hem fiyat, hem hız olarak hala Türkiye'deki kullanıcıların imreneceği seviyedeler. Fiyat düşse, hız artsa bile Türkiye'nin internetin belkemiğine bağlantısı zayıf. Yurt dışı çıkışı yeterince artırılmadığı için, yurt dışındaki kullanıcıların bağlantı kalitesini yakalamamız şimdilik imkansız.

Okuyucu Yorumları