ABD yollarında en uzun potansiyel kullanım ömrüne sahip 10 araba

CNBC'nin haberine göre ABD yollarında bir arabanın ortalama yaşı 2022′de 12,2 yıl gibi rekor bir seviyeye yükseldi. CNBC, ABD yollarında en uzun kullanım ömrüne sahip 10 modeli listeleyen bir araştırmaya da yer veriyor.

ABD yollarında en uzun potansiyel kullanım ömrüne sahip 10 araba

CNBC, ABD'de araçların kullanım ömrüne yönelik bir calışmayı yayınladı. Habere göre yeni arabalar giderek daha pahalı hale geliyor ancak eskisinden daha dayanıklılar.

JD Power ve LMC Automotive’in ortak bir çalışmasına göre ABD'de yollardaki otomobillerin ortalama yaşı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 12,2′ye ulaştı. Bu rakam 10 yıl önce ortalama 11′in biraz üzerindeydi. 2002 yılında 9.6 yıldı.

En uzun potansiyel kullanım ömrüne sahip 10 araba

Haberde "Son 20 yılda 2 milyondan fazla arabayı analiz eden yakın tarihli bir iSeeCars araştırmasına göre, en uzun kullanım ömrü potansiyeline sahip modeller arasında, yaklaşık 300.000 mil (Yaklaşık 483 bin kilometre) seyahat etme yeteneği ile Toyota Sequoia listenin başında yer alırken, onu Land Cruiser izledi" denildi.

Habere göre genel olarak, SUV’lar ve kamyonetler ilk 10′da yer alan en yaygın araç türleri olurken, Prius ve Avalon da dahil olmak üzere daha yakıt tasarruflu binek otomobiller listede iki sıra kazandı.

Rapora göre, listedeki her araç yaklaşık çeyrek milyon mil veya daha fazla mesafeye ulaşabiliyor.

Çip sıkıntısı da etkiledi

Habere göre her eyalette araç kayıtlarını takip eden IHS Markit’e göre, devam eden çip kıtlığı nedeniyle sınırlı sayıda yeni otomobil ve kamyon tedariki, tüketicileri mevcut araçlarını daha uzun süre kullanmaya itti.

Aynı zamanda, daha önce işlerine gidip gelen milyonlarca insan, evden çalışırken arabalarıyla daha az kilometre yaparak araçlarının ömrünü daha da uzattı.

Listeye göre listenin son sırasındaki aracın potansiyel kullanım süresi ABD için 245 mil yani yaklaşık 392 bin kilometrenin üzerinde. Haberdeki liste (Mil olarak) şöyle:

Daha fazla haber için: Otomobil Haberleri