ABD'den Çinli telekomlar için kesin karar

ABD, Çinli telekom firmaları hakkında kesin kararını vermeye hazır!

ABD Çinlileri istemiyor

Bazı kaynakların Politico'ya söylediğine göre önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Başkan Donald Trump'ın, ABD'de yer alan kablosuz ağlarda Çinli telekom firmalarının ürettiği donanımların kullanılmasını yasaklayan kararı imzalaması bekleniyor.

Karar uzun bir süredir ertelenmekteydi ve en az bir raporun belirttiğine göre Trump yönetiminin ayın sonunda Barcelona'da gerçekleşecek olan Mobile World Congress (MWC) öncesinde kararın imzalanması için baskı altında olduğu söyleniyor.

Karar, Trump yönetiminin ticaret savaşının lehine olsa da, Çin ile gerginliği arttırmanın yanı sıra ABD, Avrupa ve Batılı ülkelerin Çinli telekom teknolojilerini var olan ve gelecek kablosuz alt yapılarında kullanmaya karşı isteksizliklerini de gösteriyor.

Huawei gibi firmaların Çin hükümeti ile sahip olduğu iddia edilen bağlantı hakkında en fazla ABD hükümetinin sesi duyulurken, firmalar sürekli olarak reddetseler de, bu firmaların teknolojilerinin Çin hükümetinin casusluk yapmasına izin verdiği iddia ediliyor. Doğal olarak bu tartışmalar, yeni bir altyapı gerektirecek olan 5G teknolojisi yaklaşırken daha da artıyor.

Okuyucu Yorumları