ABD'den Hidden Cobra Uyarısı!

ABD hükumeti, Hidden Cobra isimli bir Kuzey Kore hacker grubuna karşı ciddi bir uyarı yayınladı!

ABD'den Hidden Cobra uyarısı!

ABD hükumetinin iddiasına göre Kuzey Kore devleti, neredeyse sekiz yıldır düzenli bir şekilde Dünya'nın her yanındaki sistemleri hack'liyor ya da hack'lemeye çalışıyor. İşte bu iddiadan yola çıkan FBI ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı (Department of Homeland Security), kamunun genel olarak dikkatli olmasına yönelik sıra dışı bir uyarı yayınladı.

Söylenene göre Kuzey Koreli hacker grubunun adı "Hidden Cobra" ve daha önce medya, finans ve hatta uçak-uzay alanlarında büyük kuruluşlara saldırıda bulundular.

İddialara göre hacker'lar DeltaCharlie adı verilen bir sistem kullanarak DDoS botnet ordusunu yönetiyor. Bir DDoS saldırısı DoS (Hizmet Engelleme) türünde bir saldırı ve birden fazla trojan'ın kullanımı ile bu hizmet engellemesini gerçekleşiyor. Bu saldırıların en basit kurbanları da Microsoft Windows'un eski ve artık desteklenmeyen sürümlerini kullananlar. Ancak DDoS botnet saldırısı bir hükumet enstitüsüne veya önemli bir altyapı sistemine yapıldığında, bunun amacı, çok daha derin ve çok daha ciddi bir casusluk odaklı siber-saldırıyı gizlemek olabiliyor.

FBI'ın söylediğine göre grup, DDoS botnetinin yanı sıra uzaktan erişim araçları, keyloggerlar, veri-silici kötü amaçlı yazılımlar ve EternalRocks gibi SMB worm araçlarını içeren pek çok siber silahı da kullanıyor.

Okuyucu Yorumları