ABD'den Yeni Li-Ion Batarya Yasağı!

ABD hükumeti, lityum - iyon bataryalar konusundaki sert kurallarını görünüşe göre biraz daha genişletmiş durumda!

ABD'den yeni batarya yasağı

ABD hükumeti lityum-iyon bataryalara yeni bir zorluk daha getirdi. Ulaşım Bakanlığı ve FAA tarafından yayınlanan yeni kanun, lityum-iyon batarya ve hücrelerin yolcu uçaklarında kargo olarak taşınmasını yasaklıyor. Ayrıca kargo uçaklarındaki bataryaların da %30'un üzerinde dolu olmamalarını istiyor. Bu durum cihazlarınızı veya yedek bataryalarınızı taşımanıza engel olmasa da, firmaların artık bir uçağın kargo bölümünde batarya paketleri taşıyamayacakları anlamına geliyor.

Bu kanunun sebebi olarak ise lityum-iyon bataryaları taşımanın "özel zorlukları" gösteriliyor. FAA, bu bataryaların yarattıkları potansiyel yangın riskinden dolayı uçak firmalarını bu bataryaları taşımaları konusunda zaten uyarmaktaydı ve yeni yasak da en azından teorik olarak yolcuların yangın riski sebebiyle hayatlarının tehlikeye girmesi ihtimalini azaltıyor.

Kargo yasağı temel olarak batarya siparişi veren kişileri etkileyecek. Kargo siparişleri muhtemelen ulaşmaya devam edecek ancak özel kargo uçuşlarının yapılmasının beklenmesi sebebiyle gecikmeler yaşanabilir. Batarya şarjı gereksinimi de bir diğer sorun olabilir. Bunun anlamı, telefonların ve diğer cihazların artık neredeyse tamamen dolu şarj ile ulaşmayacağı ve kullanmadan önce şarj edilmelerinin gerekeceği anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları