ABD'li Genç, iPhone Hack'i Sebebiyle Tutuklandı...

iPhone'daki bir açıktan yararlanıp acil servis hattını felce uğratan genç, bu işin sonunda hapsi boyluyor!

iPhone hack'i ile gelen hapis!

Arizonalı bir genç, 911 (bizdeki karşılığı 112) hizmetlerini, acil yardım hattına boş aramalar bırakan bir iPhone hack'i kullanarak rahatsız ettikten sonra tutuklanmış durumda. Maricopa Bölgesi Şerif Ofisi'nin söylediğine göre genç, Meetkumar Hiteshbhai Desai, 911 hizmetine aynı anda boş aramalar yapan ve iPhone'daki bir açığı kullanan JavaScript kodunu paylaşmıştı. Polisin söylediğine göre hack, Phoenix metro alanı ile Kaliforniya ve Teksas'ın bazı bölümlerini etkiledi.

Söylediğine göre Desai, kodu yayınlamak istemiyordu ve açığın iki sürümü üzerinde çalışmaktaydı. Bunlardan biri telefon aramaları yaparken, diğer sürümün "rahatsız edici" bildirimler göndermesi gerekiyordu. Ancak hack yöntemi bir Twitter hesabı ve bir YouTube kanalı aracılığı ile yayınlanmıştı. Ayrıca "the real hackspot" adlı bir URL'de de kendine yer bulmuştu ve bu da Desai'nin sitesine yönlendirilmişti.

Sorgunun devam eden kısmında Desai, hacker toplumunda kabul görmek istediğini ve çeşitli bug'lar ile virüsler üreterek online topluluklarda yayınladığını söylemekteydi. Ayrıca Apple'a bugları bildirmek ve ödeme almak istediğini de belirtti. Polis, bu 2. Sınıf suçlardan ikisi için Desai'ye üç farklı suçlamada bulunmuş durumda ve bunlara karşı savunmanın zor olacağı düşünülüyor...

Okuyucu Yorumları