ABD'li Hacker'lardan Trump'a "Dolaylı" Saldırı!

Şimdi de "dolaylı yoldan" saldırdılar: ABD'li hacker'lar, yeni başkan Donald Trump'ı tuzağa sürüklemek için her yolu deniyor!

Trump, yine hacker'ların hedefinde!

Donald Trump'ın Rusya ile siber-bağlantıları daha da karışık hale gelmeye başladı. Rusyalı Alfa Bank sunucularının Trump Organizasyonu ile iletişim içinde olduğu söylentileri aylardır medyada dolaşıyor. Şimdi ise banka, yaptığı açıklamada Amerikalı hacker'ların sunucularını Trump ile iletişim kurmaya çalışıyor gibi göstermeye çalıştığını açıkladı.

İlk olarak geçtiğimiz Ekim ayında New York Times tarafından yayınlanan haberde, FBI ajanları iddiaya göre Alfa Bank sunucusundan Trump'ın bir sunucusuna gelen tuhaf DNS isteklerini incelemişti. Yayınlanan rapora göre 2,820 DNS isteği gerçekleşmişti ve bu da Trump'ın sistemine gerçekleşen DNS isteklerinin %80'nini oluşturuyordu. FBI o anda bunun bir spam kampanyası olduğuna karar vermişti.

Ancak geçen hafta yayınlanan haberlere göre, FBI hala bu olayı incelemeye devam ediyor. Bu haber bazılarına göre Trump'ın attığı "kablolarıma bağlandılar" tweet'i ile bire bir alakalı.

Alfa Bank, Trump ile bağlantı kurmaya çalıştığı iddialarını reddetti. Ancak şirketin dün yayınladığı açıklamaya göre, banka bir takım hacker'lar tarafından hedef alınıyor ve kendileri tarafından Trump Organizasyonu'na DNS istekleri yollanıyor gibi gösterilmeye çalışılıyor. Açıklama şöyle devam ediyor: "Siber-saldırılar bilinmeyen bir grup tarafından düzenleniyor ve Afla Bank'ın DNS sunucularının Trump sunucuları ile bağlantı kurmaya çalıştığı yanılgısını yaratmaya çalışıyor. ABD Adalet Bakanlığı'na başvurduk ve bu düzenbazlığı ortadan kaldırmak için her türlü yardımlaşmaya hazır olduğumuzu belirttik."

Banka sadece bununla kalmadı, ayrıca bir özel siber adli firması olan Stroz Friedberg anlaştığını belirtti.

DNS istekleri aslında bir iletişimin gerçekleştiğinin kanıtı olarak kullanılamaz. Uzmanlar bu eylemi telefon numarası sorgulamaya benzetiyor. Bir bağlantı kurulmaya çalışıldığını işaret ediyor, ancak bağlantının gerçekleşmesi hakkında bir bilgi içermiyor. Cambridge Üniverstesi'nden bilgisayar araştırmacısı Richard Clayton verileri inceledikten sonra CNN'e şu açıklamayı yaptı: "Bu dumanın çıktığı yerde bir patlama değil, sadece sönük bir sigara var. Belki işin derinine inilirse beklenmedik şeyler ortaya çıkabilir. Söylemesi zor."

Okuyucu Yorumları