Logitech MK295 İnceleme

Mekanik, daktilo sesli, çatır çutur yazı yazdığınız klavyeleri unutun; bu videoda sizleri su gibi sessiz bir klavye ve onun minik ekürisi ile tanıştırıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • ÇOK sessiz
  • Kompakt yapı
  • Klavyenin rahat malzeme kalitesi
  • Uzun mu uzun pil ömrü
  • Uygun fiyat
  • Farede kısayol tuşları yok

Bu bölümümüzde süper sessiz bir klavye ve fare seti elimizin altında. Biraz bu ikiliden bahsetmek istiyoruz, zira kullandığımız süre içinde fazlasıyla etkilendik. Bu cihaz bize Logitech'ten geldi. Tam ismi Logitech MK295 Sessiz Kablosuz Klavye & Mouse Seti.

Arkadaşlar hem bu klavyede hem de yanındaki farede neredeyse 0 ses var. Tuşlara bastığınızı neredeyse duymuyorsunuz, çevrenizdekiler zaten hiç duymuyor diyebiliriz. Bu anlamda çalışırken sessizliğe önem verenlerin fazlasıyla beğeneceğini net olarak daha incelemenin en başından söyleyebiliriz.

Klavye ve fare gürültüsünün yüzde 90'ından fazlasını ortadan kaldıran özel bir Logitech teknolojisi olan SilentTouch özelliğini kullanan ikili, böylece rahatsız edici tıklama ve yazma sesleri olmadan işinize odaklanma imkanı sağlıyor.

Öte yandan ürün sadece sessiz olmasıyla da öne çıkmıyor; özellikle klavyenin üzerinde kullanılan malzeme fazlasıyla rahat. Tuşların üzerindeki yumuşak malzeme, parmaklarınızı klavyenin üzerinde gezdirirken rahat hissettiriyor, bu anlamda konfor noktasında da bizden tam puan aldığını söyleyebiliriz.

Bu arada klavye tam boyutlu. Yani sağ tarafta numerik tuş takımı yer alıyor. Ayrıca üst kenarda multimedya tuş takımını da görebiliyorsunuz. Burayı kullanarak şarkılar arasında geçiş yapabilir, ses fonksiyonlarına erişebilir, e-postanıza ve hesap makinesine direkt ulaşabilir ve hatta PC'yi uyku moduna alabilirsiniz. Ancak tam boyutlu olmasına ve multimedya tuşları bulundurmasına karşın klavye, masa üzerinde çok yer kaplamıyor, fazlasıyla kompakt yapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Klavyenin hemen altında yükseltme ayakları ve ortada da pil haznesi yer alıyor. Evet, Logitech MK295 Sessiz Kablosuz Klavye & Mouse Seti, hem klavyesi hem faresiyle beraber kablosuz yapıda bir set. Kutusundan çıkan nano alıcıyı bilgisayarınızın USB portuna takar takmaz çalışmaya başlıyor; herhangi bir sürücü yükleme sorunu da yok, tamamen tak ve kullan olmasıyla pratik yapı gözetilmiş.

Klavyenin pil haznesinde çift AAA pil bulunuyor, farede ise 1 adet AA pil mevcut durumda. Bu pillerle beraber çok uzun bir kullanım süresi var önünüzde. Bu pillerle birlikte klavyeyi 36 aya kadar, fareyi ise 18 aya kadar kullanabiliyorsunuz, yani bu anlamda da kafanız rahat. Tabii ki klavye ve farenin üzerinde, cihazları kullanmadığınız durumlarda boşu boşuna pili yemesin diye bir anahtar da bulunuyor.

Bu arada nano USB alıcı ile 10 metre kullanım mesafesi de sunulmuş durumda. 2.4 GHz kablosuz bağlantı ile iletişim kurabilen ikili, gerçekten bu anlamda da fazlasıyla tatmin edici çalışıyor.

Fare özelinde de konuşacak olursak, aynı konfor onun için de geçerli. Minik boyutları sayesinde klavyeyi olduğu gibi fareyi de çok rahatlıkla yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Ayrıca tam avucunuzun içine yerleşmesi sebebiyle de kullanım noktasında rahat ettiriyor. Üzerinde toplamda 3 tuş var. Sağ ve sol klikler ile kaydırma tekerleği ki bu tip kompakt bir fare için yeterli.

Özetle

Vallahi açıkçası sonuç olarak Logitech MK295 Sessiz Kablosuz Klavye & Mouse Seti'nden fazlasıyla memnun kaldık ki, elimizde olduğu süre boyunca da tüm yazılarımızı bu klavye ile yazdık, yanında da ekürisini kullandık. Bu süre zarfında hiç mi eksik bir yanıyla karşılaşmadınız derseniz, eksiklik olarak belki, klavyede arka aydınlatmanın bulunmadığını söyleyebiliriz. Fakat bu tipte bir cihaz için bu aslında eksiklik değil; zira klavye pille çalışıyor; güç tüketiminin idaresi zor olurdu. Ancak performans olarak ise sonuçta değerlendirecek olursak, biz çok memnun kaldık. Arka aydınlatma olmaması bizim için bir dezavantaj yaratmadı, zira klavyeye bakmadan yazıyoruz ve en önemli kısım şu ki, çok akıcı bir yazı yazma deneyimi sağlayabiliyor klavye. Tuş yükseklikleri ve aralarındaki boşluklar yazım performansını artırıcı ölçüde. Ha, farede başparmak altına oturan ileri – geri ek tuşlarının bulunması iyi olabilirdi, o ayrı.

Doğrusu, incelemeden sonra bu ikiliden ayrılması biraz zor gelecek. Özellikle uzunca bir süredir mekanik tuşlu klavyeleri kullandıktan sonra, o daktilo sesinden biraz da olsa uzaklaşmanın iyi geldiğini söyleyebiliriz. Tabii ki mekanik klavyelerin de kendilerine göre ve özellikle oyunculara önemli avantajları sunduğunu biliyoruz. Fakat asıl amaç yazı yazmak, sessizliği korumak ve kompakt yapıda kablosuz klavye / fare seti ihtiyacını karşılamaksa, gerçekten de Logitech MK295 Sessiz Kablosuz Klavye & Mouse Seti'ni rahatlıkla önerebiliriz. Bu arada fiyatı da yüksek değil, onu da özellikle belirtelim. Şu an Logitech MK295 Sessiz Kablosuz Klavye & Mouse Seti'ni piyasada 235 TL fiyatla bulabiliyorsunuz ki bu da gayet makul.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MK295
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
90
İletişim USB Nano Alıcı, 2.4 GHz kablosuz
Menzil 10 metre
Pil 2 AAA pil (klavye), 1 AA pil (mouse)
Pil Ömrü 36 ay (klavye), 18 ay (mouse)
Boyutlar (Klavye) 18 x 441 x 149 mm
Boyutlar (Mouse) 39 x 60 x 99 mm
Ağırlık (Klavye) 498 gr.
Ağırlık (Mouse) 72.2 gr.