Acer ve Starbreeze'den sanal gerçeklik

Acer ve Starbreeze yönetim kurulları StarVR için iş ortaklığı kurmak üzere anlaştı!

StarVR geliyor

Acer ve Starbreeze AB ilgili yönetim kurullarının daha önce 15 Mayıs 2016'da imzaladıkları niyet mektubunun ardından duyurmuş oldukları üzere, StarVR Sanal Gerçeklik (VR) Baş Üstü Ekran (HMD) tasarımı, üretimi, promosyonu, pazarlaması ve satışı için ortak teşebbüslerinin onaylandığını duyurdular.

Firmalar arasında eşit olarak paylaşılacak 800 milyon Yeni Tayvan doları (25 milyon USD) nominal sermaye ile kurulan bu yeni firmaya geçici olarak Acer Starbreeze Corporation adı verildi. Kurulların gerekli onaylarına bağlı olarak bu yılın üçüncü çeyreğinde Tayvan'da resmi şirket kurulumu bekleniyor. Acer ve Starbreeze'in her biri toplam hissenin yüzde 50'sini elinde tutuyor olacak ve sermaye gereklilikleri ve planlanan programa göre ortak teşebbüse aşamalı olarak ana para aktarımı yapacaklar.

Acer Inc. Kurumsal Başkanı ve CEO'su Jason Chen şunları söyledi: "Starbreeze ile ortak teşebbüsümüz Acer'ın birinci sınıf kullanıcı deneyimlerini pazara zamanında getirmeye olan bağlılığını vurgulamaktadır. Starbreeze'in endüstri lideri Sanal Gerçeklik teknolojisi ile Acer'ın donanım ve bilgi işlemdeki oturmuş deneyimini bir araya getirerek, StarVR ile sanal gerçeklik deneyimlerini yeni ufuklara taşıyacağız."

Starbreeze AB CEO'su Bo Andersson Klint ise şöyle konuştu: "Acer ile stratejik uyumumuz StarVR HMD'yi kalite, yönetim ve pazar erişimi açılarından katlanarak geliştirecektir. Birlikte, sanal gerçeklik teknolojisinin sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz. StarVR başlığı için Acer üretim ortaklığı, konum merkezli eğlence için IMAX ile ortak teşebbüsümüz ve Smilegate ile içerik platformu işbirliğimiz ile artık sanal gerçeklik merkezlerimiz için mükemmel bir ekosisteme sahibiz."

Sınıfının en iyisi sinematik deneyimiyle StarVR en üst sınıf sinemalar, oyun salonları, perakende otomotiv ve uçuş eğitimleri gibi profesyonel ve konum merkezli eğlence pazarını hedeflemektedir. 2016'da küçük bir miktar ürünü satışa sunmayı ummamıza rağmen, toplu üretim 2017 için planlanmıştır.

StarVR benzersiz ultra geniş 210 derece yatay görüntüleme alanı, gözün doğal görüşü boyunca müthiş bir görüntü kalitesi sunan özel optikleri ile gerçek bir sarmal sanal gerçeklik deneyimi sunar. Bu da, geleneksel sanal gerçeklik ekranlarının getirdiği gözlük takma hissi olmadan, kullanıcıların gözlerini her yönde rahatça hareket ettirebilmelerini ve sanal dünyanın içinde kalmaya devam edebilmelerini sağlar. Gücünü her göz için bir adet ikili Quad HD ekran mimarisinden alan StarVR, tümüyle panoramik 5120x1440 piksel çözünürlük, yüksek tanımlı sahneler ve gerçekçi bir görsel deneyim sunar.

Okuyucu Yorumları