Açıklama geldi: iPhone'dan çıkan kıza ne oldu

Açıklama geldi: CHIP Online okuyucularının daha önce tanıştığı "iPhone'dan çıkan şirin kız"a ne oldu

Şirin kıza ne oldu?

Yaklaşık 2 hafta önce yayınladığımız haberde, bir İngiliz'in yeni aldığı iPhone 3G'den çıkan fotoğraflardan bahsetmiştik. iPhone 3G'nin paketlenme aşamasında Çin'deki Foxconn fabrikasından bir çalışan, cihaz paketlenmeden önce arkadaşının fotoğraflarını çekmiş ve cihazı bu şekilde paketlemişti. Hatta şakacı Apple çalışanı, fotoğraflardan birini duvar kağıdı yapmayı da ihmal etmemişti.

Haberimizi şu cümleyle tamamlamıştık: "Bakalım Apple, ilerleyen günlerde durumla ilgili bir açıklama yapacak mı?" Beklenen açıklama, geçtiğimiz hafta adının açıklanmasını istemeyen bir Foxconn yetkilisi tarafından yapıldı. Yetkilinin yaptığı açıklama şu şekilde:

"iPhone 3G'den çıkan fotoğraflar test amaçlı çekilmiş ve hata sonucu hafızadan silinmemiştir. Şunun bilinmesini istiyoruz: Fotoğraflarda gördüğünüz işçi kesinlikle işten atılmamıştır, bu olay yüzünden işten atılması da asla söz konusu olamaz"

Açıklamada fabrika çalışanının adından ya da kim olduğundan bahsedilmedi.

Umarız bu açıklama, fotoğrafların ortaya çıkmasıyla bir anda meşhur olan iPhone kızı hayranlarının yüreğine su serpmiştir.

Apple'ın iPod nano'larını, MacBook Pro'larını, MacBook Air'lerini ve iPhone'larını üreten Foxconn Tayvan merkezli önemli bir üretici. Fotoğrafların çekildiği fabrika ise Çin'in Shenzen kentinde bulunuyor.

Okuyucu Yorumları