Activision Blizzard giderek büyüyor

Adını pek sık duyduğumuz bu oyun devi, önündeki bir başka küçük devi satın aldı!

Oyun devinden önemli hamle!

Activision Blizzard, nihayet uzun süredir sorun yaşadığı yayıncı Vivendi'yi satın almayı başardı. Cuma günü resmi olarak yapılan açılamaya göre satın alma işlemi esnasında firmaya, tam tamına sekiz milyar dolar ödendi.

Activision Blizzard, 429 milyon ve 172 milyon dolarlık iki ayrı kısımda satın aldığı Vivendi hisselerinin henüz hepsine sahip değil. Vivendi halen yüzde 12'lik bir kışı elinde bulunduruyor ki bu da kabaca 83 milyon dolarlık bir meblağa denk gelmekte. Açıkta kalan kısmınsa Eylül ayına kadar satın alınacağı yayınlanan diğer bilgiler arasında bulunuyor. Activision'dan CEO Bobby Kotic ve kuruculardan Brian Kelly; "Yapılan bu alım işlemleri, Activision Blizzard için mükemmel fırsatlar sunacak. Yapılan alımın ardındansa şu anda olabildiğince uygun bir geçiş süreci hazırlığındayız. Vivendi gibi hisseleri halka açık olan bir firmayla zaman içerisinde yapabileceklerimiz gerçekten muazzam. Vivendi'nin bize büyük ölçüde hareket özgürlüğü sağlayacağına ve dünya üzerindeki diğer dev isimlerle olan yarışımızda hatırı sayılır ölçüde fark yaratacağına emininiz." şeklinde açıklamalarda bulundular.

Her ne kadar bazı kaynaklarlar, Vivendi'nin dış borçlarını ödemek için firmaya katıldığını söylüyor olsa da konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı... Cuma günü gelen alım haberi ardındansa Vivendi'nin hisseleri yüzde 14 oranında artarak, 17.16 dolara yükseldi.

Okuyucu Yorumları