Oyun devi kendi kendini inceledi, kendini suçlu bulmadı

Activision Blizzard, taciz iddialarının ardından kendisini inceledi ve sonuçta kendini suçlu bulmadı.

Kendi kendini inceledi, kendini suçlu bulmadı

Overwatch 2 ve Diablo Immortal ile ilgili tüm haberler arasında, Activision Blizzard'ın yaptığı bir iç soruşturma da sona ermiş gibi görünüyor. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na taciz iddiaları ile karşılaşıldığında yönetim kurulunun harekete geçme konusunda başarısız olmadığı sonucuna vardığını açıkladığı bir belge sundu.

Activision Blizzard, belgede “Birçok iddianın aksine, yönetim kurulu ve dış danışmanları, Activision Blizzard üst düzey yöneticilerinin meydana gelen ve rapor edilen toplumsal cinsiyet tacizlerini kasıtlı olarak görmezden geldiklerini veya küçümsemeye çalıştıklarını gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını belirledi” diyor.

Rapor, şirket içinde sorunlar olduğunu da kabul ediyor. Ancak, Activision Blizzard'ın taciz başvurularını ve şirketin yanıtlarını incelemek üzere görevlendirildiği danışmanlardan birinin raporunda, "yansıtılan suistimal miktarı Activision Blizzard büyüklüğünde bir şirket için nispeten düşük” yazıyor. Kısacası şirket bir yandan tek bir kişinin bile üzülmesini kabul edilemez şeklinde değerlendirirken, diğer yandan daha kötüsünün de olabileceğini söylemeye çalışıyor.

Özetlemek gerekirse, Activision Blizzard tarafından yapılan bu inceleme, şirketin içerisinde sorun olduğunu kabul ederken, yönetimin durumu görmezden geldiğine yönelik iddiaları reddediyor.

Firma içi bu incelemenin komisyonlarda ne kadar değere sahip olacağını zaman gösterecek.