Adamo: İnce laptop'ta gelinen son nokta...

MacBook Air'i birçok alanda yenen yeni "jilet" laptop Adamo için kullanıcıyla buluşma vakti...

İncecik kasada performans!

Dell ilk Adamo-notebook'unun tanımlamalarını umuma açtı. Özel tasarım serisine ait yeni notebook Apple MacBook Air'in dünyanın en ince laptop'u unvanını alıyor ve Dell'i bir tasarım-markası haline getiriyor.

Adamo ilk olarak iki farklı yapılandırmada temin edilebilecek ve ilerde farklı modellerle genişletilecek. 1,65 cm kalınlığı ile MacBook Air'den fazla ince değil, ama 1,8 Kg ile Apple'ın rakibinden yarım kilo daha hafif.

HD-ekran ve seçime bağlı UMTS modem
Adamo'nun ekranı 13,4 inç büyüklüğünde ve 720p HD-Ready logosu var ki, bu da 1280 x 720 piksele tekabül ediyor. Intel Mobile 965 Express yonga seti ve Intel GMX4500 bütünleşik grafik yongası ekrana hayat veriyor. Bağlantı arabirimi olarak tüm modellerde iki USB portu, kombine edilmiş bir USB/eSATA portu, yeni nesil DisplayPort çıkışı ve Ethernet-LAN sunuluyor. HDMI, VGA ve DVI bir adaptör kablosu ile hazır edilebiliyor. Adamo'lar Bluetooth 2.1 ve WLAN 802.11 a/b/g üzerinden kablosuz iletişim gerçekleştiriyor.

Ufak model Intel Core 2 Duo 1,2 GHz işlemci ve 3 GB DDR3 RAM ile beraber geliyor. Fiyatı ise 2000 dolar. 700 dolar daha fazlası için Intel Core 2 Duo 1,4 GHz işlemci, 4 GB RAM ve entegre 3G modem veriliyor. Pazar başlangıcı 26 Mart.

Okuyucu Yorumları