Adaptör büyüklüğünde mini Windows 10 PC

Resimdeki minik cihaz bir güç adaptörü değil, Windows 10 çalıştıran mini bir PC!

Windows 10'lu en küçük PC!

Computex 2015 fuarı devam ederken Microsoft'un OEM bölümü kurumsal başkan yardımcısı Nick Parker, Windows 10'la gelecek cihazları tanıtırken, tanıtımına ilginç bir cihazı daha ekledi. Küçük bir güç adaptörüne benzeyen Compute Plug isimli cihazın mini bir Windows 10 PC olduğu gerçeği herkeste büyük merak uyandırdı.

Quanta tarafından geliştirilen "Compute Plug" herhangi bir TV veya monitörün HDMI girişine takılarak bu cihazların bir bilgisayara dönüşmesini sağlıyor. Daha sonra ekran Bluetooth veya kulaklık kullanılarak Cortana üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

Üzerinde açma-kapama düğmesi ve iki adet USB 3.0 port bulunan Compute Plug'ın fiyatı veya nerelerde satışa sunulacağı gibi bilgiler henüz netlik kazanmadı.

Daha önce teknoloji devi Intel tarafından da benzer bir cihaz tanıtılmıştı. Intel Compute Stick ismindeki cihaz da HDMI girişine sahip bir görüntü birimine takılarak PC olarak kullanılabiliyordu.

Marvell firması ise 2009 senesinde SheevaPlug ürününü tanıtarak Ubuntu işletim sistemi ile çalışan Linux destekli mini bir PC geliştirmişti.

Okuyucu Yorumları