AdBlock ve AdBlock Plus, Edge'e geliyor!

Ünlü tarayıcı eklentilerinden ikisi, Microsoft'un Edge web tarayıcısında artık denenebiliyor

Edge'den iyi haber!

Microsoft'un web tarayıcısı Edge'i Windows 10'un son önizleme sürümünde kullananlar, artık AdBlock ve AdBlock Plus eklentilerini deneyebiliyorlar.

WinBeta'nın haberine göre Windows 10'un 14332 numaralı Insider yapısı, popüler reklam engelleyiciyi Microsoft Edge üzerine yüklemenize izin veriyor. İki eklentinin adı birbirine benzese de, birbirlerinden bağımsızlar ancak her ikisi de dört yıldız veya üzerine sahipler. Bununla birlikte WinBeta, bazı kullanıcıların yeni eklentilerde sorun yaşadığını söylüyor; yani eklentiler henüz final sürüme ulaşmadıklarından sorunlarla karşılaşma olasılığınız var.

Microsoft'un Chrome ve Firefox'a rakip olarak hazırladığı Edge, eklenti desteğinden yoksun olarak gelmiş; Microsoft, bu özelliğin 2016 içerisinde sunulmaya başlanacağını söylemişti. Eklenti desteğinin önemli olduğu bir gerçek, ancak bunun Edge'e beklediği sayıda kullanıcıyı kazandırıp kazandırmayacağı merak konusu. Önde gelen eklenti geliştiricilerinin Edge için harekete geçmiş olmaları, Microsoft için iyi bir haber olsa gerek.

Okuyucu Yorumları